Back on Track

Hej hopp, här kommer en som knappt lagat mat på hela försommaren, förutom till studentskivan då.
Men nu får det bli lite lugn och "back on track".

Veckans påbörjade meny består av:
Söndag: Svensk inpsiration
Matig färskpotatissallad med somrig lax (färskpotatis, morötter, senap, rapsolja, vitvinsvinäger, flingsalt, svartpeppar, dill, röd lök, pepparrot, vanligt salt, svartpeppar, rostade hasselnötter och citronklyftor) och till detta en kesoröra (basilika, persilja, olivolja, keso, turkisk yoghurt, salt och svartpeppar).
Till eftersätt blir det en rabarberpaj - Rabarberdröm - rabarber med ett täcke av havregryn, vit choklad, och mandel .... förstås lite socker eftersom det är paj.

Måndag: Italiensk inspiration
Fyllda fläskkotletter med salvia, till detta färskpotatis. Fyllningen består av salvia, parmesanost, parmaskinka och torkade aprikoser. Till efterrätt blir det en Melon och jordgubbssallad med kokosyoghurt.

Tisdag:Sydafrika - VM-inspiration
Aprikosmarinerade kycklingspett med sesamdipp, fruktig sallad med jordnötsdressing och till detta ris

Till lunch kommer jag att laga en tomatsoppa på färska körsbärstomater och till det får man äta bröd. I övrigt så kanske det blir rester av maten som då får bli lunchlådor.

Lite planering är det allt, men det är underbart att äta god vällagad mat med bra råvaror, så nu ska jag strax åka och handla! Även jag måste ta tag i att vara snäll mot magen! Utmaning, utmaning!

Frågan är om någon annan vågar anta denna veckans utmaningar? Hoppas det....

// E

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0