dagen efter, är alltid dagen efter.

tjo faderittan lambo!
huamig, kom hem 05.30 inatt, här får man gå från gamla skolan minsann.. men jag hade ipoden och vädret var ganska varmt, så det gick helt okej! för i övrigt var festen kul, stört mkt människor och proppade lokaler! skulle nästan behövt handklovar för att inte tappa bort varandra. ;)
tänker dock inte förstöra kvällens minnen med nattens bravader. igen. jag är sjukt trött på det där alltså. menmen.
inväntar storebror & Co. för att påbörja årets andra kräftskiva. like no surprise är de dock sena.. hah. jag har stekt kötbullar, prinskorv och kokat potatis till de små liven (och deras mamma), märker dock vilken fantastiskt duktig kock jag är när jag fick ringa L och fråga hur man vet att potatisen är klar, mamma svarade ju inte.. :P
föriövrigt sitter mamma i bilen påväg hem från sin P och hans egna lilla semesterparadis! trevlig resa säger jag!
efter det här blir det nog sova eller något fysiskt likvärdigt, imorgon drar det ju igång igen! wihooo ;)

//Deds

datagrabbar.

gokväll'
kom precis hem från käre grannen. bara tagit det lungt idag, L kom även hon över till mig på em. sen följde jag med henne hem och dog lite i deras soffa/säng istället. kände mig lite apatisk nästan, så trött på allt. men lite te med (mkt) honung i och lite vätska i form av gurka, mådde jag klart bättre igen.
nu kom jag hem och tänkte sova lite, men 4 datorspelande grabbar väl utspridda i huset snodde ett hörn eller två av det lunga sov-ljudet.. men det gör inget, såklart! :)

många sms kvällen till ära. övar på att säga nej och bita ifrån. blir bättre på båda. måste börja visa att saker gör ont. att jag tål mkt, men inte lika mkt som förut. jag får ta emot och jag är inte lika stadig och stark som jag en gång var. själv har jag svårt att inse detta, eller snarare vägrar. vill inte se det. men jag tror att jag måste det. kan inte, ska inte behöva ta allt, inte som jag gör nu. jag är rädd att jag gör fel och vill gärna veta, så jag kan ändra eller förbättra. försöka förbättra. andra måste få veta vad de gör om det gör illa mig. försöker säga till, det är svårt. men som sagt, övar. smsen slutade inte som jag hoppats. men jag sa ifårn.. och blev ignorerad.
fan jävla skit. känns rätt hopplöst när förändringen som sägs ska vara det bättre, inte hjälper ett dugg.
nu är det nog sova snart. party tomorrooooooow. wihi. pepparpeppar.

sleep tight.
deds


orkar inte vara trött.

pride & kräftskiva!

nu äre Pride för fulla muggar i stan och igår begav sig mig och Bettan till kulturguset och diverse tillställningar där omkring. dock var flera grejer vi skulle gå på inställda, pga ett obefintligt närvarande eller att lokalen var full .. 
men en timmes (med lite motstånd från min sida) spenderade vi på dansgolvet, queerTango dansade vi. haha jag kan inte dansa... 
pappa ringde mitt i en disskussions-grej och undrade om jag var i stan. japp, det är pride pappa! han tkt inte att han skulle komma dit med krykor och grejer "i så fall måste vi nog måla dem rosa eller ngt". haha pappa.. 


därifrån hem till grannen på kräftskiva! :) det var kulkulkul, dock fuskade "några" och åt annat än kräftor. fuuuusk! men det var revligt trevligt. kom hem, sov, vaknade kl halv4, spydde och låg och skurade golveet kl 7 på morgonen. niiiiiiiiiiiiiiice. fan vad jag är trött på den här skiten nu.  

nu sitter jag i soffan, försöker få tag på enheten (som har sommarstängt) eftersom att jag förmodligen har en tid den 30, men måste skjuta fram den.. men icke. Bettan sitter i min soffa och pratar om en lapp vi fick igår, av en kristen. hon välsignade oss.


idag är man lite russin..

morgondagen blir förmodligen bättre! //deds

ord.



vad är det med ord. hur kan ngt så litet, vara så stort. eller ngt så stort så tomt?. när vet man att bokstävernas svarta tryck är mer än bara ditmålad färg. när vet man att meningen inte bara är en ordföljd utan faktiskt bär på en innebörd. tomma blickar och fyllda ögon, sånt kan man läsa. men vem kan skilja på en text utan röst, ett svart tryck på vitt ark. inte jag. vem kan läsa mina ord, vem kan tyda mina meningar.
jag vet vad och när jag menar, vet du?

jag är trött på oförstående tecken och svävande röster. ord tagna ur tomma intet, löften som inte betydde. trött på att undra, trött på att läsa ur egna teorier. trött på att behöva minnas hela registret för att förstå, trött på att läsa igenom dokumenten för att dra fram nästa mening.

och vad händer med förklaringarna som aldrig hörs. ljuden som ekar och tonerna som linkar.
 vanande känningar för de mönster som aldrig tappar sina ränder. rutiner som spelas igen, repet som går tills bandet är utnött. bryts.

varför blir allt så fel när jag för en gång kan säga nej, och ingen kan förstå för att det inte hör till det vanliga?!
jävla ord som blir helt bananas trots att de saknar böjning.

//deds.

Back to fun - liten vit och studsig gul

Jag brukar säga att jag inte får ihop tiden! Främst gäller det idrott. Jag älskar ju att spela tennis. Golf var kul då det begav sig men det la jag på hyllan eftersom tennisen tog för mycket tid. Men har alltid sagt att jag ska ta upp den igen... någondag!!!

Har precis kollat på upplösningen av Scandinavian Masters som utspelade sig på en mycket svår bana, Bro Hof, men oändligt vacker! Och, för första gången på många år känner jag en längtan tillbaka till golfen!!! Att höra klicket då man träffar den lilla lilla bollen ..... underbart, om än svårt.

Tennisen la jag också åt sidan då jag började jobba heltid, tiden räckte inte till. Då jag under Båstad-veckan nu fick Facebook-meddelanden från min f.d chef som satt på centercourten och tittade på match, ja då kom lusten tillbaka. Svarade på det inlägget att jag längtade till att få spela. Han svarade - man ska göra det man vill - bara sådant som är roligt!

Jag har ju försökt få ihop tiden i gymet, längtar till löpning, har ont i foten, kan inte springa. Såååå - då kom jag på - efter att ha sovit på saken ett tag -  att jag ju kan ersätta löpningen med tennis!!!!!
Och nu idag kom golfen in i mitt huvud!!!!
Jag M Å S T E  tillbaka till träning och att jaga dessa små bollar ... någon av dem i alla fall.

Fram med almanacka - och planera - och så ska jag boka tennistid med sonen nu i sommar, han  som säkert kommer att spela skjortan av mig - han har ju kondisen och den har jag inte!

// E

1 steg fram, 2 bak`?

hej!
jag tror att jag lever, men inte mer än så. känner mig väldigt..jag vet inte. men min kropp är sänkt, mina händer darrar och halsen spottar gult vatten - magsyra. fräter ngt otroligt och gör ont. igår däremot. vet ni vad jag åt? wook, med wookgrönsaker, olja, stekt(!!) lök, krossade tomater, räkor, crabstick, rosé och fanta. jag menar, olja och stekta grejer. herre vilken ångest jag brukar ha, men jag hade inte det på samma sätt. jag överlevde och det gick bra. hade till och med sweet chili-sås till, sockersocker. 200kcal/100cl råkar jag ha i mitt huvud. det är mkt det, för mig. eller för min skalle. men som sagt, riktigt bra gick det.
och hela veckan, eller ja, när jag jobbat. lunch varje dag. och på onsdagen klättrade jag och åt på buss/tunnelbanan hem. och idag köpte jag till och med nötter och bär-mix. (ännu en tabell dyker upp i huvudet). jag är inte ätstörd för att jag har tabeller i huvudet, jag är ätstörd för att jag bryr mig. men jag gör inte det lika mkt längre. jag vet att det där kommer av sig själv nu, att jag vågar äta mer och mer "normalt". gårdagen var ännu ett bevis på det.
men idag. what. the. fuck. happend? spytt 3ggr, och skurat badrummet hur mkt som helst..ja..3ggr. och min kropp gör.. ont. men som jag sa, det känns som att allt kmr komma allt efter som. känns inte som jag behöver en behandlare på en ätstörningsklinik längre. känns mer som att jag behöver en vanlig psykolog nu. jag tror jag behöver det. matproblemen kmr när jag mår dåligt. inte andra hållet längre.

deds


Jakten på lä

Jag har tillslut lärt mig att när man vaknar upp på Käringön så blåser det alltid!! Det bara är så här på västkustens yttersta havsband.
Så dagen börjar egentligen med att leta lä. Var kan det vara lä idag? Sedan kryper man ihop i en klippskreva i lä, tar sig sitt salta havsdopp i blåst, för att sedan torka i solen bakom lä-klippan. Rätt mysigt på sitt sätt..fast ovant då man är östkustbo.

Har ätit en jättegod kycklingpaj a la P special, och nu efter maten gräddas en citronkaka i ugnen. Den är till i morgon då P's mamma, hennes man och P's syster med sällskap kommer över.

Så nu måste jag kolla om kakan är klar - ciao, ha det bra i Sommar-Sverige!

// E

räkis



köpte räksallad idag på lunchen. satt i en rabatt och åt min mat. det var gott, räksallad - en av mina favoriter. :)
så stört mega trött, ser tom suddigt, usha. bara några dagar till jobb.. hua. kmr aldrig ocrka bli vuxen på riktigt och jobba 9.30-19.30 varje dag. utom helger(?). men jag får ju jobba, det är bra - och kul. så ska INTE klaga :)
igår var jag och klättra efter jobbet också, det var kul! snart kmr granne på te. jag vill sova..
hej svejs.

Deds

Semesterparadiset?

Så är man då åter igen på Käringön. En Käringö som visar sig från sin allra bästa sida. Sitter ute på balkongen i denna saltstänkta ljumma fuktiga men solvarma kvällsluft. Klimatet är ju speciellt här, inte som man är van med hemmavid.
Har badat i ett 22 gradigt Kattegatt, otroligt skönt. Torkat  i solen på solvarma lena klippor.

Och maten ... fantastisk god parmalindad kycklingfile, potatissallad med färska sockerärtor, ugnsgratinerad sparris med parmesanost ... Allt detta toppade vi med en god chokladglass i hamnen och spanandet på lyxbåtar.

//E

.


sommarland !

hej alleman!
herre, mamma är inte så bra på det här med att hålla efter i bloggen, trots semester nu! ;)
jag och min bror är iaf hemkomna från Skara, himla kul det där. nostalgi på sitt lilla sätt då vi åkte till ett ställe med en  familj (dock bara barnen), som vi alltid åkte dit med på somrarna när vi var små.
på lördagen besökte vi sommarlandet i ÖSregnet. det var kul ändå, men jag TOTALFÖRFRÖS och när vi skulle besöka vattenlandet kunde jag inte annat än att stå i varmvattenduschen och försöka tina upp. gjorde ett försök i att hoppa i vattnet, men det gick bara inte.. buhu, jag hade verkligen velat. en mamma kom in till duscharna 3ggr och frågade mig vid ytterligare en träff om jag fortfarande var kvar där. yeppyepp.. hon tog duschen brevid och gjorde mig sällskap, haha. mina läppar var blåbär och fick många kommentarer för det! ;)
weekend-äventyret var väldigt uppskattat och jag älskar verkligen sådana här utflykter! mer sådana!
+ att jag måste ju tillbaka till vattenlandet!


HEJDÅ STHLM

tjohoooah!
honungen är nerpackad och allt är på sin plats (peppar peppar). nu säger jag hejdå sthlm och hej Skara för helgen! ni vet sommarlandet. där avr vi alltid på somrarna när vi var små, tsm med vår granfamilj. fina minnen, minst sagt <3
nu drar vi dit igen, efter några års uppehåll. skillnaden nu är att det är FF, hehe.. inga föräldrar! men det ska väl gå bra! måste ju kolla läget så vi akn åka dit tsm med våra egna familjer sen ;)
mamma får stanna hemma, vakta katterna, blommorna, bloggen och helt enkelt hålla ställningarna!
nu ska jag springa ner till far min och råna lite pengar!
00SEE YAA!
ciao!
//Deds

BLIP

heejsaaan!
stor halsmandel och ond mun - blire inte bättre måste jag väl gå till doktorn i morgon.. suck.
eller okej lite bättre är det..tror jag. åh.

jaja, jag ska berätta lite om de nya SL systemet. när jag fick de där små "blip" korten tyckte jag det var jätte smidigt, ända tills jag la hela busskortshållaren kvar på den blåa "blip" grejen.. då bör tilläggas att jag har allt där i, bankomatkort, ID, pengar.. ja det är min plånbok! men där låg den alltså kvar på spärren! efter en ca timme upptäckte jag min förlust och vände tillbaka, TACK OCH LOV hade ngn snäll människa (TACK), lämnat in den vid spärren, så efter lite om och med (de får egentligen inte ge tillbaka dem bara sådär), fick jag tillbaka dem! *pew*
dock var mitt bankomatkort redan spärrat hemmifrån mamma. hah..
så det var bara för mig att gå till banken och be om ett nytt. det är inte riktigt som att vara utan mobil, men man känner sig fortfarande lite handikappad utan sitt kort.. men iaf nu äntligen damp det ner i brevlådan igår, dock ingen kod. så nu har jag ett nytt kort, men kan ändå inte använda det, haha :P

igår köpte jag en plånbok, se hur länge det håller innan jag faller tillbaka till gammal ovana och min busskorts-plånbok. ska iaf ge det hela en ärlig chans! ;)


här för att stanna?

hey svejs!
//deds.

halsmandel XL

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaajj.
skulle vilja säga "tandvärk", en väldigt grov och ettrig en. men jag är osäker på om det verkligen är det. eller ja, tandköttet längst bak på tandraden är helt uppsvullen, blöder och gör ngt stört ont. funderar på om det kan vara ngt med visdomstanden. men att svälja gör lika ont det, och som jag nu ser är min ena halsmandel typ den 3dubbla mot vad mina andra är.. ontontont. nu är voltaren min vän. gjorde saken lite bättre iaf.

kolla höger halsmandel, ser ut som en liten bula. huhu..

för i övrigt har jag färgat håret idag, eller ja - utväxten. nu är allt svart svart! :)

mitt ansikte ser ut som en krater. vad händer? jag vittrar sönder..
haha nejdå.  fram med lite positivitet. men aj.. 

//dedde

ALIVE, surpuppa..

"jag har aldrig sätt dig såhär arg.." sa mamma till mig i söndags när jag kom hom från jobbet. det stämde nog väldigt bra, har aldrig kännt mig såhär arg(?). mitt huvud har verkligen kockat. kanske är värmeböljans förtjänst? haha nä. men jag vet inte om det är arg jag varit (börjar ge med sig lite nu). men väldigt pressad..
allt har nog varit e kombination av trötthet och stress. jag har känns mig så kvävd senaste tiden. de dagar jag jobbar har jag exempelvis inte mobilen på mig och nu vet folk om det. ändå blir det mkt tjat om att jag dissar osv. för att jag inte svarar. och förklaringen verkar inte duga. suck. men det är inte bara sånt, det är kraven, det jag ska fixa och göra. det blir så stressigt när jag inte har tid och det är jobbigt att  ibland utnyttjas för min o-förmåga att kunna säga nej. för jag kan inte det. och kan inte jag - mår jag dåligt av det osv. jävla ond cirkel det där..

GAH. det är så många faktorer. kan inte räkna upp alla här, går inte går inte. men mitt humör börjar upplösas en aning och inte vara lika spänt.

maten. jovars. mamma gjorde en jättegod sallad här en dag när jag kom hem från jobbet. hur god som helst! räkor, sallad, melon, massa gott. och spytt har jag itne gjort mycket alls. det gör också att mitt humör blir lite späänt tror jag, jag vet inte. ångest är svårt och den finns kvar..

inte vägt mig på ett tag heller. känns SÅ JÄVLA SKÖNT. slippa "må efter vågen". för jag får ju kred/och-eller/kommentarer efter hur vågen visar. sux.

jaja, nu ska lillebror visa "coolt korttrick" .
byebye deds!

Vattenfall inuti och utanpå

Vilken sommarhetta!! Känns som att det är 28 gr dygnet runt. I morse kl 07.00 var det 28,1 grader varmt utomhus. Upp med altandörren för att svalka kroppen och äta frukost utomhus i skuggan!
Helt otroligt vilken hetta! Man svettas på pendeltåget, känns som att man sitter i ett vattenfall, man svettas på lunchen och bara längtar efter att svalka kroppen i ett riktigt kylslaget naturligt vattenfall.
Man vaknar törstig efter en natts sovande och dricker vatten i stora klunkar så att det forsar som ett vattenfall inombords!

Jag vill bada!!! Eller springa barfota i ett lätt sommarregn!!! 



Men först ska jag sätta mig på ett varmt pendeltåg och ta mig hem till Hässelby!

// E

every move.

vattnet droppar ner längst väggen, nuddar mina fingrar.
leder ner längst armen, axeln, kroppen.
vill följa med ner i avloppet, stanna.

varför blir det såhär?
varför känns det såhär?

varför ska just mitt steg behöva vara så genomtänkt?
varför väger det så tungt?

varför såras alltid någon?
varför är jag inte två, tre, fyra?

jag vill, men jag kan inte.
ännu mindre acceptera.
inse ett faktum.
jag är bara en.

that feeling.

handen mot kaklet,
känslan under huden.
stormen i huvdet,
svarta täcket för ögat.
tankens grop,.
ljudets uppehåll.
stopp, paus.
ett andetag.
be strong, hold on.



jag vet inte vart allt kom ifrån.

Sommar-Stockholm

Härligt är det när det är sommar! Och det har vi fått i Sverige vilket jag verkligen tycker vi förtjänar efter en sådan lång vinter!
Håller med D - Barcelona var fantastiskt! Har också så trevliga barn så det är bara roligt att få umgås med dem under längre tid. Denna gången var det med D och det gör jag gärna om! Mor och dotter på tu man hand shoppandes, letandes efter fotbollsplaner ....  Vi "boostade" på frukt, frukostbuffén på hotellet var makalöst bra. Till lunchen på stranden köpte vi med oss jordgubbar, stora persikor, nektariner, mums mums. På kvällarna åt vi paella på restaurant eller så stannade vi till på stora matvaruaffären för att köpa stora stora jättestora räkor för inga pengar alls och picnic'ade dessa vid havet i solnedgången!
Fantastiskt var det !!!

Vi upptäckte också en helt fantastisk konstnär - Francoise Nielly - vars tavla kostad 140 000 kr! Men så var den stor också!
Och fantastisk!


Hoppas ni andra har haft det lika bra som oss!

// E

home sweet home.

hi alle man!
nyss hemkommen från Barcelona, härlig stad det där! veckan har varit bara bra, och maten likaså. vi har gjort allt och lite till känns det som. tunnelbaka, pendel, fotbollsmatcher, kulturella grejer i mångfalld, shopping, affärer, restauranger, parkbänk, lysande uppskjutande myggor, gått, gått...gått. haha lite mer detaljerat senare.
maten då? ja gud, maten. utmaning utmaning. från skräck och obehag att äta bland människor till väldigt många restaurangbesök. men det har gått bra. väldigt bra. lite ångest här och där, men en liten promenad med mamma har oftast hjälp. ingen spya en enda gång. lite matrester med sura uppstötningar. men inget mer än så. första dagen beställde vi tom "paella". dock var det inget ris för mig, MEN jag brydde mig inte om geggan alla skaldjur och allt var i. jag åt ändå. så som man ska. kladdade lite, men vafasen. och tror det var andra restaurangkvällen, då jag åt en av mina första HELA portioner. herregud. jag har varit duktig. lite i alla fall..

nu är jag hemma, har packat upp (lagt väskan på sängen), slagit in present till (sjuklingen) pappa och hans M, som fyllde år igår. så ska snart rusa ner dit. :)
bilder kommer!
CiaO. deds.


RSS 2.0