Till D - Jag minns

Nu skrev vi om varandra - lustigt att vi kan vara inne samtidigt!

Kära älskade D - Jag kommer ALDRIG någonsin glömma det du varit med om! Tankarna jag hade när du var som sjukast, bilden av dig, de försvinner aldrig.... ! Det är därför jag fortfarande kan bli så panikslaget rädd !! Skriker jag, nej jag tror inte det? Höjer rösten, möjligen? Det är nog rädslan där inuti mig som gör sig hörd, som låter, som jag inte kan styra.......

Tanken styr känslan

Vilket betyder att du min kära dotter måste stålsätta dig och bestämma dig för att klara av köttbullar.... Alla förstår om du inte vill ha fikabröd, men vanlig mat kan vara svårt att ta sig ur... Du kan - om  du vill - och du vill - för du är så less på detta !!!! Bestäm dig!! Och du klarar det!!! Tarmen behöver vanliga hederliga köttbullar, och när den får det kommer den att bli som vanligt igen! Det bara är så.... Du kan om du vill - det om något vet jag! Mammor vet sådant! Så bestäm dig för att du kan - då kan du!!!
Nog om det...

Åh svamp, guldgula kantareller - det pratade jag om idag, att jag ville ut i skogen och plocka svamp. Men här i 08-området hinner väl inte svampen komma upp förrän någons hand kommer ner där bland tallbarren och plockar den ...
Så dagens kantarellmacka bestod av ICA-kantareller - otroligt goda de med, men det är ju en alldeles speciell känsla att gå i skogen och plocka gula fina kantareller. Lukten av mossa, av tallbarr .. mmmm

Idag grillade vi... undrar om det är dags att ställa undan grillen nu?? Kallt, brrr, var det...

Oj, nu måste jag stryka, håller ju kurs i morgon och då hinns inte sådant med på morgonen!

Godnatt på er alla!

// E

för alltid ett sjukt barn? nej.

läste nu mammas inlägg. kanske har tid att svara nu när tlfn-babblaren har en tlfn i handen.. och en babblande tjej på andra! :P

jag duschade i 15min när mamma kom ned och knackade sönder dörren. jag kanske stod kvar i 15min till sen. men när mamma kom ner lovar jag dyrt och hederligt - 15min.

och klippa och klippa kontakten vet jag inte. vill bara inte ringa och be om en ny tid, för jag vill inte det. allt blir bara så mkt värre när jag är där. det förstår inte mamma. det värsta är nog att enheten och behandlaren bara fokuserar på vikten, han kan inte hjälpa mig mer nu. och han invöndar ju bara på vikten för att då kunna släppa mig. att jag spyr kan han inte göra ngt åt, det han han gett upp, samma med min sömn, finns inget mer att göra. inte från hans sida. han väntar på ett papper från mig, där jag beskriver hur han ska göra föratt hjälpa andra patienter, som mår dåligt och mkt sämre än mig. skulle jag säga att jag var frisk, skulle han släppa mig. jag kan övertyga honom. men vikten. jag blir ju så jävla stressad när de bara går efter vikten att jag känner att jag också måste hålla koll. nu sen jag var där sist, för typ 3månader sen, har jag varken tittat eller ställt mig på vågen. iblnd känner jag mig tjock, ibland smal, men oftast normal. jag SKITER I VIKTEN OCH DET ÄR SÅ JÄVLA SKÖNT! ångesten finns där ibland och samma grej med de olika maträtterna.

men jag blir ledsen när mamma står och skriker hur sjuk jag är och hur jävla långt bort från friskheten jag är. det gör ont. om det inte skulle vara I HELVETE SÅ OVÄRT OCH SMÄRTSAMT skulle jag vilja spola tillbaka och bara visa hur det var när jag inte åt, när hjärtat knappt orkade pumpa och jag inte lyfte ett finger åt att fixa mitt liv. för jag avr helt omotiverad på att andas, jag ville bara dö.
jag tänker på det och uppskattar mitt liv och mående idag, något fruktansvärt.

dedde

Bomossen!

hej alleman!
är på Bomossen nu, A;s landställe! igår hämtade vi henne på arlanda och drog sen raka vägen till värmland. idag har vi plockat svamp, sen åkte några iväg till lite släckt. jag och D gick ut på en promenad och försökte lokalisera oss i skogen, gick inte så bra.. men vi hittade massa svamp som vi la i vårt upp-och-nervända paraply! (en gång stadsbo, alltid stadsbo?) sen la vi oss längst ut på bryggan och bara kopplade av. riktigt skönt! nu efter middagen har pappan, lillasystern och pojken åkt tillbaka till sthlm, A & jag har mest babblat och haft oss. skööönt! nu pratar hon dock i tlfn, vilken kan ta ett litet tag.. hehe. sen mer te och film!

middagen var potatis, hemlagade köttbullar och rotfruktsgrejer + jouice. några timmar innan var det brunch.
och imorgon väntar frukost, fika, unch, fika, middag och sen sitta stilla i bilen i 3h. jag kmr få KRUPP.

maten är riktigt jobbig...

Dedde

Mycket nu!

Hej och hå, vilken vecka!!
Först vill jag bemöta inlägget från D om duschandet, för det är ju såklart jag som är "någon".
D skrev att hon bara duschade en kort stund, men klockan var närmare två på natten och duschen gick på fullt drag 30 min. Jag kollade faktiskt på klockan. Huset är nattyst, så det hörs när vattnet forsar genom ledningarna.
Trettio minuter är en lång dusch, och eftersom D ofta säger att hon ska duscha då hon ska spy, så tänkte jag att om hon blir störd så kanske det blir lite kortare spyende.
Det är inte alltid så lätt att vara mamma heller, och det går bara inte att strunta i sådant här. Jag försöker, men det är inte så lätt när ens barn inte mår bra. Och då spelar det ingen roll om de är 9, 19 eller 29 år, ens barn är alltid ens barn, och en mamma är alltid en mamma... på gott och ont. En mamma som bara önskar att ens lilla unge ska må bra!! Det är svårt att bara titta på....att inte kunna göra någonting.
När nu D också vill klippa kontakten med ätstörningsenheten så känns det inte alls bra, inte alls. Hon tror jag är sur eller arg, men jag är bara extremt orolig. Jag kan aldrig någonsin bli arg på D för spyendet eftersom det är en sjukdom!

Nåväl, jag själv då! Jag är tillbaka på jobbet sedan en vecka. Aktiviteter under flera kvällar, lite sömn och mycket träning. På onsdagen var jag på SATS och körde ett stenhårt pass som heter Shape, oj, oj, oj.... Torsdag morgon 07.30, en timme med PT, fredag morgon 07.30, en timme PT. Så idag lördag var jag som ett fysiskt vrak! Trött som en .....zoombie.

Förutom detta var jag så glad idag då D tyckte det var så roligt att vara med bröllopsfotografen som hon ju var idag! Jag vill att hon ska ha det så bra, och få göra roliga glädjefulla saker, och det fick hon göra idag. Underbart! Mitt mammahjärta blir alldeles varmt!

Och nu är hon påväg för att träffa bästa kompisen A som kommer tillbaka från en 3-månaders vistelse på båt i Medelhavet. Lycka för de två att få träffas igen! Så nu tror jag D kommer att ha en riktigt bra helg!

Fniss... idag pallade jag och sonen två äpplen från grannen. Vi tog äppelplockaren, en vit påse på stång med taggade metallkanter. Den gled över häcken och upp i grannens äppelträd. Inte så himla diskret, men det var i alla fall ingen som kom utrusande från grannhuset!
Vi och vi, sonen pallade, men påhejad av mig!  :-)

Men bilden nedan är på våra alldeles egna äpplen! Men nu sitter de inte längre kvar på trädet utan ligger vacker på fruktfatet, tillsammans med grannens äpplen.



// E

hjärtfel?

hejhopp plopP!
slut på jobbet och imorgon ska jag göra en mega rolig grej, som jag längtar tilL! sen kommer även damen who owe my heart hem efter 3månader på havet! YESYESYES.
idag på jobbet svimmade en herre, jag gjorde mitt första taxi-samtal och skickade honom m. fru till Danderyds sjukhus. hans fru kom tillbaka senare på eftermiddagen, jag sprang fram till henne och frågade hur det var och  hur allt gått. mannen låg kvar på sjukhuset, inlagd på hjärtavdelningen, hua. hon tackade för hjälpen och köpte ett par fjällräven byxor.
hela dagen var jag hur glad som helst, pratade och skojjade med varenda kund kändes det som. tror att dte uppskattades. :) senare blev jag övertrött och fAttade knappt vad jag gjorde. de andra 3 kollegorna var också rätt trötta och allt blev blajj, speciellt efter stängning! och jag sålde ett par kängor till min chef, hehehe..
jobbet är kul. det tkr jag verkligen! men lite kämpigt med långa dagar! men wii vad trrevliga människor!



//deds

SLUTA DUSCHA

för ngn kväll sedan, står i köket, värmer mjölk och fixar te. ngn kmr nerspringande efter 10min. bara för att hålla koll. "klarar du verkligen att vara här?" ..i köket.
med andra ord "klarar du att vara här utan att äta? som leder till att du spyr."

ikväll. *knock knock* "vad håller du på med? du kan inte ha sån där stråle, det dundrar i hela huset!! har du spytt också?!"

nej nej neeeej. jag kan faktiskt duscha utan at spy. och nu hade jag inte duschat många minuter alls.
what. the. fuck. ?

jaja. dricker te och ska snart sova. znark. tänkte sova efter min svalkande dusch. men är lite för irriterad för det.

deds

the first cut is the deepest, baby i know.

sista dagen på jobbet innan lite ledigt, sköööönt !!
direkt efter jobbet - klippning! aah panik. vill inte klippa av mitt hår, men ja. man måste. vet inte när det var senast jag var hos en frisör, jag klipper mig alltid själv. litar inte på folket med saxar, tuperingskammar och hårföner.. men nu är jag så illa tvungen. skulle ta mig mkt innan jag själv tog mig i kragen och klippa av mitt hår..
jaja, jobb nu!
have a great daaaay !



deds.

Yippie - rösten tillbaka!

Det var då väldans vilka sega virusar jag haft i kroppen. Över en vecka har de surrat runt och i helgen som var försvann min röst. Seg som attan har jag varit men nu har det vänt känns det som. Har kunnat sova på en (1) kudde 2 nätter på raken istället för att ligga upp-pallad på flera kunndar för att kunna andas ordentligt.
Har gått på stark hostmedicin så att jag inte skulle hosta sönder rösten, men det har också inneburit att jag varit alldeles groggy på morgonen.
Har inte kunnat prata alls, och igår provade jag 5 min i telefon, och det gick men det var allt... Nu har jag pratat med jobbet och det känns i bröstet, så jag får ta det lugnt...

Tyvärr har jag fått boka av två av mina bokade PT-timmar.... men så snart kroppen är virusfri så ska jag träna igen.
Fast just nu "syndar" jag, ska baka Leilas Chokolate Chip Cookies...

Är helt slut fortfarande men jobbar hemifrån idag! Längtar tills det spritter i benen på mig igen!!!

Kram och ha en bra helg!

zzzliten

hej! :)
orkar inte riktigt skriva, så jag låter bilden tala för sig..



..lite trött..
ha en fin kväll alla,
dedde

Sällskap i sjuksängen

Är krasslig och har ett halsvirus - inget kul alls! Har tappat rösten och känner mig som en säck och är hemma från jobbet. Försökte skynda på tillfrisknandet genom att besöka läkaren för att se om pencillin skulle hjälpa, men icke, det är ett virus och då hjälper det inte.

Så rätt skönt att det är sommar och lagom varmt ute och att då kunna lägga sig i hängmattan under en skön filt och blicka upp mot äppelträdens topp där den blå himmelen lyste igenom. 

Men bäst som jag ligger där hör jag ett "mjau"... och vackra katten Puma kommer spatserande och gör mig sedan sällskap en stund. Dels ligger hon med mig i hängmattan men gillar nog inte gunget utan hoppar sedan ner på gräset nedanför och bara tumlar runt och myser en stund.

Sådan kan göra en riktigt glad!




// E


"dedde? du gör fel."

under lunchen, under dagen, under kvällen. diskussion efter diskussion, om samma sak. jag vet inte hur mkt skit jag har fått och får ta pga att jag jobbar. man skulle ju kunna tro eller tänka sig att jag får skit av jobbet, låter mer realistiskt. mitt jobb är allt annat än dåligt, absolut inte så jag menar. men att få skit från de runt omkring en FÖR att man jobbar, det är bara så ..absurt. 
jag kämpar, hårt som bara den. dagarna är långa, jag är ovan och det är inte helt lätt. jag kan vara helt förstörd på kvällarna, speciellt när min sömn inte sammarbetar, och det gör den sällan. det är många aspekter som spelar med. och jag förväntar mig verkligen inte att folk ska berömma och säga att jag är duktig varje dag. som jobbar, som vilken annan människa som helst. men om jag bara kunde få höra, se eller känna att ngn trodde på mig. för att varje dag tvinga ställa in sig på försvar, för ännu en diskussion om att jg jobbar för mkt, eller liknande. att jag ,måste sova för att få jobba. som när man var liten, ingen mat = ingen träning. ingen skola = ingen gymnastik. inga läxor = ingen tv. allt sånt, nu ör jag snart 20 och ofta blir det ingen sömn = inget jobb? men det funkar itne riktigt så.. jag måste få ordning på min sömn., samma med maten. men de är två olika delar, separata. som jag arbetar med. det ska inte få förstöra min vardag. 
sen jag vart sjuk ser många runt omkring mig som en klasskupol. bräcklig, hård med samtidigt så himla skör. jag har ett hårt skal, men efter mitt fall visade jag att min insida var splittrad och hade gått sönder. nu blir jag den lilla sköra glaskulan som måste hållas under uppsikt, hon den svaga, "du klarar inte sådör mycket." 
"men dedde.. du måste förstå." "dedde, skärp dig." "självklart ska du jobba, det är det enda du gör" etc etc.

jag klarar mer än m¨ånga tror. det har jag visat i hela mitt liv. men jag kom till ett vägskäl, jag var trött och orkade inte mer. jag var splittrad, det var jag. jag gav upp. vem som helst som ger upp kommer ingenstans, neather did i. när jag inte ger upp, då kan jag ändå gå rätt långt. man måste vilja. men det är svårt att vara ensam.

svullen

hej!
igår vaknade jag som en svullen gris. hur jobbigt som helst, ville bara spy hela dagen. men ansträngde mig som bara den, var ju på jobbet. dessutom lång dag, verkligen pressade i mig mat under dan för att orka och inte låta ngt gå ut över kunderna, fatta bara. tänk.. what would happend om jag visade ångest på jobbet.
idag är jag också svullen, vilket ger mig samma ångest. fattar inte varför. orkar inte vara svullen. också.
bortbortbort.


här är en gravid-bild, 18veckan tror jag. jag ser mkt "värre" ut än såhär..
nu är det ju inte direkt 'fult' eftersom att denna tjej bär på en bebis.

..mot jobbet, have a great day :)

//deds.


lost and found and turned around


you made me cry, you told me lies
but I cant stand to say goodbye
i could be right, i could be wrong
it hurts so bad, It's been so long




stå kvar, prata inte. det är så bra med dig, jag förstår dig ändå, hörde jag dig säga.

en väntan, cirkelformade mönster.
upptrampade stigar, ringlande spår.
skikt, likt lökens ringar.
ett lager, du byggde min klump.
jag får skala, ensam och inbäddad.
gråter av osen, mitt egna nystan.

home sweet home !

hej hopp!
hemma från jobbet nu, han med ett tidigare tåg = tidigare buss = hemma 30min innan! skööönt.
men oj så trött man är. men det 'är fortfarande roligt, det här med att jobba. :) imorgon börjar jag 9, värt att lägga på minnet!

.. jag skriver lite mer senare, är lite slytt i skallen nu..

//deds

Ha, nu hann jag före D med att blogga

D säger att jag ligger efter så det skriker om det på bloggen. Rätt, det gör jag!
Har precis jobbat en stund på min sista semesterdag för denna sommaren, varför jag är uppkopplad och kan passa på att skriva lite.
Men har ont i huvudet och halsen - inte bra! Får nog flytta fram PT-tiden i morgon. En av D's kusiner har fått hjärtmuskelinflammation så det gäller att ta det lugnt då man inte mår bra.

Sitter ute på altanen och har ett glas vatten med citron bredvid mig. Citronen kommer från egna citronträdet - en helt fantastisk känsla att bara gå ut i trädgården och plocka det man vill ha!
I morse åt jag smörgås med skinka och egenodlad tomat ovanpå. I teét hade jag citronen jag pratade om nyss, och i yoghurten en hel näve röda vinbär från vinbärsbusken.
Ska nog gå och plocka mig ett äpple från äppelträdet nu!

Ibland är livet gott! Som nu! Bara man slapp ont i huvet och halsontbacillerna!

// E

Onsdagen den 11 augusti 2010

Sommaren börjar lida mot sitt slut, men än kan man njuta av den ett tag till. Och det har jag försökt göra. Idag har jag varvat deckarläsning i hängmattan med att laga brädor i bäddsoffan och att montera upp en ny dusch och tvätta en himla massa maskiner med tvätt. Lite nytta och lite slappande.

Igår var jag på gymet - och himmel så svettig jag blev! Körde crosstrainern i 30 min och sedan styrka.
Camilla, min PT, kom och påminde mig om att jag har 4 PT-timmar kvar som jag köpte förra hösten, så nu bokade vi in 4 tillfällen med personlig tränare under 5 veckor - nu kommer jag nog igång.
Det värsta är att P var ju här i helgen, och han blev så sjuk och mådde himla risigt (halsont, feber), och nu börjar det sticka in min hals. Har kurerat mig med C-vitamin, hoppas hoppas det hjälper.

I natt ska det bli stjärnfall - det tror jag betyder gott! Tre nätter på raken ska det vara! Det känns som den goda fen som svingar sitt spö och strör ut små små guldstjärnor över oss. Känns bra att tänka så....
Det känns bra att tänka positiva tankar, man kommer på sig själv med att le.... och et känns fantatsiskt!!

Kram på er alla där ute! Tänk positiva tankar, den goda fen svingar sitt spö över just dig!

// E

doktorn, ..





..,

är jag sjuk?






Kindly unspoken.

jag förstår inte, kan bara inte förstå.
mycket har jag gjort för dig, mycket har jag offrat och ännu mer har jag varit beredd på att ge. mycket kan man ungå, men få  gånger går det osett förbi. någon blir sårad, något går sönder. att bli sviken, det vet jag hur det känns. kniven i ryggen, finns många ärr som bekräftar. i mig finns sår som aldrig läkt, utanpå finns märken som påminner. men blodet har alltid runnit på i mina ådrar. ibland har jag öppnat och låtit det se världen, en verklig skepnad av ondska och lycka. delat med mig av den del mina ögon tittar på. men inuti, ett omlopp som aldrig frysit som det gör nu. punkterad, innerkulan som producerar. du kramade det så ömt. nu hoppar du och slår. det är alltså såhär det känns.

tears I can't fight alone.

pås-öga

trött som en nöt, och påsar under ögonen. nu när jag "inte behöver" sova, men har tid, kommer det nog inte bli mkt iaf. det låter konstigt, men jag orkar inte. orkar inte försöka längre..
Ledig imorgon, wiihii! men har fullt upp ändåååå!


Gud, du borde gjort mej något lugnare
eller få mej till att leva som jag lär.
Det här hjärtat du när
har nog av besvär.

Jag vet jag borde sköta om min kropp
och slåss mot törst och vilsenhet
och stänga in det som vill ut.

Dom föder upp dej på lögnen om ett liv
där svart är svart och vitt är vitt
och skammen ska du bära som en mask.
Du växer upp med ryggen full av kniv
och ingenting runtom är ditt.
Dom vill ha dej som i en liten ask.
Men vänder du ditt ansikte mot himlarna
förstår du snart att allt vad du vill ha
får du gå ut och ta
det vill säja om du vill va



tisdagslista !

♥ jag har sovit ngn timme, trots att jag somvanligt somnar sent.
♥ jag har ett jobb.
♥ jag gillar mitt jobb :)
♥ jag har en jättefin ny garderob !
♥ införskaffat honung & te till jobbet!
♥ min mamma har gjiort min lunch massa dagar
♥ jag har massor med fina vänner !
♥ jag är inte försenad ..än så länge! ;)


mot jobbet, 1,2 ! lite seg idag.. imorgon är jag ledig! tjoho! :D

Den kloka krigarprinsessan Hanna K

Hanna K skriver varje måndag en måndgslista på sin blogg "En krigarprinsessas dagbok". Den börjar med "Måndagslistan 9 augusti", sen kommer "Idag, måndag är jag glad för ♥ att min son.....", sedan kommer det en massa vardagliga saker, som att det inte längre regnar in i källaren, att hon har fått träffa en viss person osv. Mellan varje mening är det ett hjärta. Idag hade Hanna skrivit 7 bra saker.
Det är så klokt att stanna upp och se det bra i vardagen. Att göra det till en måndagsrutin.
Kanske skulle D och jag göra så också.

Jag börjar - Måndagslistan den 9 augusti
Idag, måndag, är jag glad för ♥ att jag har en så pigg mamma som blev så glad när jag ringde och sa att jag och Robin skulle hälsa på dem om hjälpa till med lite de behövde ha fixat ♥ att jag och Robin gjorde mamma och pappa så glada idag då vi tog oss tid att åka dit ♥ att D är så glad för garderoben ♥ att jag lyckades baka farmor Rosas kladdkaka ♥ att jag har ett jobb som behöver mig ♥ att jag har så underbara barn och en dotter så kämpar så tappert på sitt jobb fastän hon är så trött♥  att jag just nu har en bra bok som jag  ska läsa i min sköna säng när jag lägger mig i kväll
  
// E 


huaa

hehopp!
hemma från jobbet nu, slutade en timme tidigare,  var lite skönt! är jättetrött och seg i kropp och huvud.. ahha några tabbar på jobbet med denna sega skalle.. än en gång - jobbigt att sluta skolan! men jag ska itne klaga, ska vara glad för det här! har riktigt kul oftast också! :) det är nog bara att jag är lite ovan.. :P

juste! påväg hem idag såg jag en väska som nästan fick mig att vilja bli vegeterian. haha ska kanske inte begränsa mig mer gällande maten, men hua. inbillade mig säkert, men det kändes som att den luktade dött djur, uah. smygfotade den lite..



usha..

I'm back

Oj så tiden går när man är ledig o inte sitter vid datorn så ofta. Har ju helt tappat denna blogg!
Blir bättring!
Men just nu blir det en kortis!
Har i alla fall något roligt att berätta! Jag skrev ju att jag ville spela tennis - och nu har jag gjort det :-) Otroligt roligt! Extra kul var det att det var sonen som ställde upp! Kul kul och jag längtar verkligen tillbaka tll tennisen. Fick kanske ingång sonen också för idag spelade han med tre kompisar.

När jag kom hem ifrån Käringön körde jag Blossoms träningspass i trädgården - härligt att röra på sig! Denna veckan som kommer tänkte jag lägga upp höstens träningsplaner (hört det förr ???, jo jag vet, men skam den som ger upp!!).

Mer kommer i morgon, godnatt!

// E




min mamma är den finaste som finns.

jag skulle aldrig klara av att leva med en dotter som jag.

bada i spya

hejsan!
snart dags för jobbet, ett två. har en liten aning om att denna dag kmr vara lite utav en uppförsbacke.. megaparty igår hos älskade J som fyllde 20 ! kom hem runt ett tror jag, tog det lungt och var trött, men icke. började spy vid 2. inte så nice... i omgångar försökte jag stoppa och/eller låta allt komma, bara för att få komma till sängen ngn gång. men det ville sig inte, inget av det. stod där i duschen med nerspydd och med mera krypande upp längst halsen. så tror inte jag kom till min kära säng förrän vid 4. ännu en sömnlös natt. jaja. what to do know? och detta ständiga knackandet på dörren och smsandet.
"varmvattnet tar slut." jag duschade iskallt.

förlåt att jag inte förstår.
inget att be om ursäkt för.
jag förstår inte heller.

deds

What was that promise that you made?

du har fått dina chanser, jag sträckte ut mina fingrar.
omfamnade en del, tog du min hand?
missade några timmar, kastade tid.
tittade på klockan, tryckte paus.
startat tidtagaruret, sprungit iväg.
klara fördiga från min mun, löpande steg som eko.
mot ditt mål, är du framme?
jag står vi starten, vände du dig ens.
ett steg bakom, brevid i ditt fall.
lyfte dig upp, du står på två ben.
jag borde stanna kvar, hörde jag dig säga.


dag1

hej alleman!
första dagen på jobbet (av 18 i rad) avverkad!
mamma hade gjort en jättegod sallad till mig, så den åt jag kl två på min lunch! var lite mkt, men det behöver väl jag. orkade ju mig igenom hela dagen lååång. kom hem för cirkus 1h sen. nu har jag hunnit kolla datorn lite, och duschat, druckigt te och ätit kokade rödbetor, mums! :D ..och gurka förståss..
hade smusslat med både te och honung till jobbet idag, så en stor sådan kopp på eftermiddagen fick jag allt. wihi!
jag är trött nu, men inte sovtrött. men sitter i sängen nu, måste förbereda mig. måstemåstemåste sova. okej nu stressar jag upp mig.... somnade 4 inatt. inte okej. ..

hah skrev på fb igår "den som smsar mig efter kl 12 idag är en död man/kvinna". måste visst byta taktik tror jag, råkade snarare trigga igång hela tlfnboken.. :P

nej nu ska jag bara sitta här och surfa lite lungt, fram med flytvästen! hihi är så rolig när jag är trött! ;) eller annars också!

sleep tight sen! dedde

till mamma.

oj.. jag menade inte att skrämma dig eller ngt, mamma. jag vet inte vad du tänkte, fick för bilder eller trodde. 
jag vet att allt blir lättare ju mer possitivt man ser det. men man kan inte alltid göra det, jag har försökt, i åratal. men jag har lärt mig vad verkligheten är. livet må vara en dans, men inte på rosor - snarare på växtens taggar. men det behöver inte vara jobbigt eller göra ont alla gånger. varken livet eller världen är rättvis, det är det jag ser nu. och även då vi lever i ett land fullt av förutsättningar för att vi ska ha det bra, handlar det inte alltid bara om förutsättningar, utan vad vi gör och hur vi är.
det jag menar med texten på bilden, är att det som gör ont, det som är ordentligt skadat oftast sitter hårdast, längst in. det är svårt att komma åt och man låter det vara, eftersom att helheten ser frisk och hel ut, eftersom att det är det man ser. man låter bli då det känns onödigt att skada ännu en del, som fortfarande är frisk.. tänk på ditt knä mamma. hur ont det gjorde, hur mkt det hindrade dig från att göra många saker. men syntes det, nej? man såg inget. ooch vad var man tvungen att göra för att fixa det? jo, gå in via den friska huden och vävnaden, för att komma åt det sjuka. för att kunna laga. samma sak med pappas höft och ben. ärret på hans lår var det enda att vittna till att ngt hade hänt, många år sen. annars var allt helt, det var ju knät som var trasigt. men för att komma åt det trasiga, var man tvungen att öppna upp, skära av en frisk muskel. börjar du förstå nu? det är som mina känslor. allt jag tryckte undan genom åren. det jag arkiverade för att aldrig ta fram. jag måste öppna upp. och det har jag gjort. hämta ut det onda och ta tag i det. bearbeta. stå ut. måste hålla ut, kämpa. greppa det trasiga, lägga upp nystanet på bordet. låta det blöda. trassla ut det, pussla ihop det. sätta tillbaka de numera hela bitarna. jag är inte hel än, jag måste jobba. det är en del av processen.
jag var jävligt trasig.

Hur tänker du nu min kära dotter?

Hjärtat dunkar i kroppen och jag kan knappt andas av rädsla när jag läser ditt senaste blogginlägg..... Texten blir suddig av det salta våta i ögonen som sakta rinner ner för kanten. Hur kan jag hjälpa dig? Varför skriver du som du gör? Vad menar du? Hur tänker du? Min vackra underbara omtänksamma glada roliga snälla dotter - den finaste i världen!

Att tänka positiva tankar ger en positiv spiral, allt blir bara mer och mer positivt, så brukar jag säga och det känner du igen och tycker förmodligen bara att jag tjatar när jag säger det. Men det är så sant, det är verkligen så! Man kan påverka med tankens kraft! Det är bevisat! Svarta tankar drar ner och föder plågan och allt blir mer och mer svart, den svarta spriralen suger neråt med ökad centrifugalkraft. Till slut måste man ha hjälp att ta sig upp, man klarar det inte själv, det är som kvicksand.

Du behöver vara bland folk som tänker positiva tankar, som utstrålar dem och för över dem till dig.... Du vill alltid hjälpa andra, och det är stort, omtanken om andra. Men då måste man ta emot omtanke från andra, och framförallt måste man ta emot positiva tankar och försöka tänka dem själv.  Att ta in andra människors problem och bära dem tär och bränner. Vill man hjälpa kan man inte låta något bränna....
Jag önskar jag kunde lyfta alla dina problem från dina axlar och blåsa ut dem likt ett trollspö över ängen - så blev allt bra igen.... Såsom när du var liten och du hade ramlat och det gjorde ont på ditt knä. Då blåste jag lite och det blev genast bra.

Livet är inte en söndagspromenad (=lätt som en plätt), det är ett äventyr med sol och moln, och ibland är hindren höga och då får man runda dem och ibland är de lägre  och då kan man klättra över. Men förbi måste man! Exakt varför hindret står där vet man inte, och kanske ska man inte bry sig ens, man ska bara ta sig förbi det för att åter få surfa på glädjens våg.

Tänk att för drygt 100 år sedan var Sverige ett av världens fattigaste länder, folk var tvugna att emigrera för att få mat... Det fanns inte medicin mot vanliga sjukdomar. Din morfars mormor fick 5 barn, och 4 av dem dog inom 1 vecka i sjukdom. Din morfars pappa som var nr 5 i barnaskaran och föddes senare  fick 4 namn, ett namn från alla de små barnen som inte längre fanns. Vi har det väldigt bra nu, mat, mediciner, någonstans att bo, allt det där som ger en grundtrygghet, som vi inte ens tänker på.......

Ibland behöver man bara ligga under ett träd och titta på himlen och tänka på allt det vi har, att humlan surrar och gör så att blommorna växer vilt på sommarängen, att blåbärsfröet kan ligga i träda i många många år i jorden för att vid rätt förutsättningar bara börja växa, ta sig igenom jordlagret och ge de underbaraste blåa bär man kan tänka sig....

Jenny, fotografen, är en glädjes budbärare, och även jag bär på något jag fått berättat att hon sagt, något som förändrade mina tankar väldigt mycket.. .... jag hoppas verkligen du inte missar henne. Ja, jag vet, du suckar nu!

Man brukar säga att ingen är perfekt när man vill vara ödmjuk och säga att man kan ha fel o.s.v. Men vem sjutton definierar vad som är perfekt? Jag väljer härmed att anamma Blossoms Taintons devis "du är perfekt", vi alla är perfekta utifrån den person vi är. Man kan ha olika åsikter, men vill man väl, gör sitt bästa - ja då är man alldeles perfekt! Så vännen min - du är alldeles perfekt precis som du är!
Och jag älskar dig!

Godnatt från mamma


She came up and said i know that pain doesn´t hurt


please dont take a picture, its been a bad day.



hår hår hår. det har alltid handlat om hår för mig. har älskat det, mixtrat med det och vågade aldrig gå till en frisör. jag ville klippa mig själv hela tiden, ingen frisör lyssnade ändå på mig. så jag började med saxen på egen hand. jag har haft alla mängder olika frisyrer och färger, men jag älskar mitt långa, tjocka, raka hår.. tror det var 2007 då jag fick ett fnatt och klippte av mitt hår. (jo då gick jag faktiskt till en frisör, första gången sen jag var mini och mamma bestämde)., nästan allt hår klipptes av.  färgades svart, förutom en lång "remsa" som var lika lång som allt mitt hår innan, den färgades blond och utgjorde en tuppkam. det korta hååret på sidorna färgades svart. har aldrig sätt så många olika ansiktsutrryck som när var och en såg mig och min nya frisyr., vart tog hennes hår vägen? sen hade jag haft min korta hår-period. så jag sparade ut och mitt hår brukar växa snabbt. men sen blev jag sjuk och allt mitt hår ramlade av. kände mig som en gammal farbror med 3 hårstrån. jag färgade allt mitt hår blont och ingen kände igen varken kropp eller hår. jag var inte jag.
nu är ja jag igen, med mitt långa mörka hår. dilemma? mitt hår är inte mitt.. och mina toppar är som russin. så jag måste klippa av det, väldigt mkt. men jag vill inte..

RSS 2.0