svisssch....svossch.....uiiiii...ooppps...fjouff

Ungefär så är det nu, allt går med en himla fart och jag hinner ingenting!!!
I alla fall inte träna och inte äta rätt!
Det är ju mellan hägg och syren man ska ta det lugnt och bara njuta av den vackra naturen.
Syrenerna blommar nu och häggen har kanske blommat ut, har glömt att titta.

               från clipartof.com

När skolorna slutar ska jag kliva in i ett kaotiskt projekt, och min semester kommer att bli framflyttad. Men DÅ SKA JAG BASKE MIG TRÄNA IGEN!!!!!
Nu hinner jag inte ens tänka tanken, men far runt som en tätting så kanske blir det någon liten muskelaktivitet i alla fall.

Nu i kväll var jag ute i trädgården och klippte gräset, planterade om tomaterna igen och kom in först 22.50. Då hade jag blivit myggbombarderad ett tag. Var kommer de ifrån egentligen ???? Tack och lov har jag fått urbra jobbarbyxor så jag kopplade på underbenen på jobbarshortsen och vips hade jag varma långbyxor och garanterat myggtäta.

Potatisen är på väg upp :-) Fantastiskt!

fred-söndag

sista muntliga redovisningen i fredags var det ja. gick väldigt bra. läraren frågad ehur ag gjorde, varför jag inte var nervös. klart jag är nervös, sa jag. inte innan, men när jag går upp känner jag mig som ett stort asplöv hela jag. "oj, det syns inte. du är bra på att dölja det". tacktack, det var roligt att höra, men tror inte det gäller alla gånger. sen var det enheten på eftermiddagen.
det gick också bra. visade honom tatueringen, oj sa han, behandlaren. vad fint. ja du har ju legat på marginal ett tag nu. wii. pew. nu får det fasen fortsätta gå upp då. annars ligger jag risigt till.
han avslutade med; "jag har läst ngt bra". han menade min "uppgift" jag skrev förra gången. "från en anorektiker till en annan". "nu har du försagt dig, nu är du avslöjad". gulp. en stor sten satte sig i magen på mig. vad har jag gjort för fel?! "du är en författare, sa han". poing, stenen löstes upp. pew igen.
på kvällen var det skiva. det var kuuuul.!!
på morgonen var det upp och fara till jobbet.
samma sak på söndag. som fortsatte med födelsedagsfirning m. fika och brännboll.
avslutades i en himla fin mys-kväll. och för i övrigt bästa morgonen. <3
och nu ser jag inte den människan mer förrän i oktober. pissapa.

//deds.

BURGER KING

haha helt otroligt !
alla har hur mkt som helst att göra. och då pratar vi inte bara om alla studenter och skolbarn som drar sista smörningen innan betygen. nej nu är det hela familjen som är galet stressade. och igår då, värsta. middag på BURGER KING. who would know? tog sallad, men ändå. bara att äta bland all fettig os. uaaach. men det gick bra!

iiih. nu ska jag till skolan en snabbis och betala sista för flaket ! sen blir till att plugga gaaaleeet igen. redovisning imrogn. gosh!



hinner iunte ens med att fastna på bild !    BYE !
//deds

deghög & klet i bilen !

ligger i min säng under flufftäcke och är helt dödstrött. (råkade tom äta krossade tomater i tomatsås, istället för en vanlig rund, som var  min tanke från början). mitt föredrag är DONE och det gick väl helt okej. men mitt huvud är lite trött nu. hah, och inte kan man slappna av heller, för nu äre mera pluggeliplugg. ska bara förmå mig att börja..  haha. lite seg är jag allt.
nu ringde jobbet också! duuuraaaceeell.

juste, kom hem från skolan och skulle hjälpa pappa bära in varor från bil till hus. och då hade en syltburk ramlat omkull och sipprat ut genom det numera breveliggande locket. hua det var kladdigt och vi var syltiga överallt sen!! :P
nu äre tillbaka till latmaskställning och vila ögonen på det fyrkantiga bildspelet framför (TVn). :D



//deds

tisdaaag. 25/5. 2010.

oh herre.
4h, sen har jag redovisning. dags att börja öva. mamma hade 15min på sig att kolla igenom den på jobbet nu. tack&lov säger jag, att hon inte hade mer invändningar.
haha dessa dagar är allt vad marginal heter, som bortblåst. likt en duracellkaning med dubbla batterier är det saker att göra all the time! nästa vecka äre betygssättning, and then - fenito med skolan! men nu är den här mer än någonsin! hejjahejja. springa iväg och skriva ut power pointen nu!
ha en bra dag i regneeeeet!!

//deds


soppig lunch.

tjuu!
ja, farfarsfirande idag. stor lunch. buffè, sa pappa, tack&lov för mig, sa jag. skulle man inte sagt. lunchen gick bra, ska inte säga något annat, men inte heller var den helt lätt.
salladsbordet, alltalltallt simmade som i en soppa i dressing av olja och blajj. fy för i bubblan. det var förrätten, och jag åt rätt mkt, oljiga grönsaker. iiich.
huvudrätt var kyckling och potatis, stekt, oljad och bacon runt. hmhm. kyckling åt jag och en till portion av soppiga grönsaker. ja, hur kan det här ha gått bra kasnke ni undrar - när jag väljer att benämna allt med avsky. pricken över i:et kom ändå när jag fick en gaffel tryckt under näsan med bacon-olja-stekta-potatisen, "du måste testa det här, gapa". *tuggtugg* "måste vara baconet som ger den där annorlunda smaken". alltså.. det var en prövning att heta duga.
MEN. jag dog inte. jag klarade det. och jag åt simmiga grönsaker, kyckling och den där potatisskiten. jag spydde inte, jag dog inte.

varför jag väljer att skriva att det gick bra var för att det enda jag "skulle kunnat tänka mig äta" av buffen var de obehandlade gröna salladsbladen. och hade detta varit förra året (firar honom med lunch på hby-slott varje år) hade jag sprungit iväg och gråtit av total panik som troligen följts av en panikångestattack efter lunchen. men det gick bra, det gjorde det ju"

fan vad jag är bra. fan vad jag är påväg.


utanför hby-slott.

Farfarsfirande och rabarberpaj

Oj oj, magen är mätt, släkten var idag samlad på Hässelby Slott för att fira barnens farfars 94-åriga födelsedag. God lunch, vin och stor maffig princesstårta!
Och igår firade vi min födelsedag i förväg härhemma med hemmagjord jättegod rabarberpaj och god grillmiddag i det underbara vädret.

Igår jobbade jag också i trädgården hela dagen, förutom då jag smaskade rabarberpaj. Vet inte om man just kan kalla det träning, mitt ogräsrensande, men jag rörde i alla fall på mig.
Usch, jag måste igång, för jag tror att min stelhet då jag vaknar på morgonen är värre då jag inte tränar. Mycket snack och liten verkstad är det på mig just nu! Snart är det lugnare, och då blir det träning, så jag får hålla ut till början av juni... Men får väl bara vara glad fram tills dess, för det är många trevligheter att se fram emot.

Kramiz E

Lördag, 22maj.

hej alla glada!
värsta vädret vi haft, hur fint som helst. dagen fortsatte och blev bara bättre och bättre. började med att låta världen vakna, sen åkte jag och pappa iväg för lite handling, till ikväll. ett sms och även tåspetsen av världen hade ni vaknat. följde med i en bil till Länna. hah roadtrip på den, inte lätt att hitta. nätet sa 30min, vi rulla runt i över 1,5h. haha. men det var kul!! :)
sen rulle hem till pappa, där grillen hade använts och vi fick mat. gick ju hur bra som helst. äntligen fick jag visa at jag försöker, att det jag säger inte bara är tomma ord. yes. 2p till miiig!
det som grillades var majskolv, kött och räkor. tillbehör i form av sallad, mums !!
sen var det bara mys ♥ och imorgon ska vi fira farfar som fyller 94år nästa vecka!

hoppas ni haft en bra dag!
//deds.

dagens middag,

take care love.

^^
well, here we go again.
andra gången jag vinkar av en del av mitt hjärta vid arlanda. ush, typiskt dålig vana då detta kommer upprepas en tredje gång i början av september. sen är det ju en avvinkning i början av juni nu också.
nu går hennes plan, halv8. så nu ska jag fixa SKYPE-konto, ögona böj!! :D wii, mitt i allt är jag hur glad som helst för hennes skull, kommer bli megakul och spännande på alla vis! och i slutet av augusti kommer hon ju faktiskt hem i 5dagar, då ska jag vara på arlanda och möta upp människan!! :)

kommer kännas tomt. men 3månader går fort, värre blir nästa resa, som varar i över 1år. men denna gång tänker jag inte gå och vänta, jag ska agera. för jag släpper inte den här individen ur mitt liv, aldrig. never ever ever ever. tänker inte ens riskera. hon betyder för mycket. <3
en av de få personer jag kan använda världens finaste ord till, älskling.

TAKE CARE, LOVE!

//deds.





hej sommar & bara ben !


SPEEEEEEDAAAAD.

HEEJ BLOGGEN!
haha herregud, jag är helt spiiiiidaaaaad! försökte somna vid 1 igår, haha gick lite..inte enligt planerna. hört att man ska plugga precis innan man lägger sig så är chansen stor attt man drömmer om det och på så sätt lär sig det bättre. jag lyckades..i5min. sen ringde en och bad mig förklara en annan psykologisk modell, hah. då började jag drömma om den, så var tvungen att läsa om mitt plugg, och somna. råkade associera det med ngt heeelt annat, då det var ingen dröm om plugg. vaknade KLARVAKEN kl 5. tog te och pluggade. pluggade. pluggade. 2h prov, sen hem och dyka rakt ner i böckerna igen. jag är helt.. haha vet inte vad jag är !

hann jag säga att jag var på enheten i tisdags em. ? jo det gjorde jag nog. om inte annat var jag där i tisdags eftermiddag, hah. JO JAG SKREV JU DET, nu minns jag! haha ni ser.. !
170L plugg kvAR. heelt spunk i huvudet. men det är lungt. vädret är UNDERBART ! och jag är glad och mååååår braaa! ihi. 
pluggplugg. 

ciao !  

haha, åh. <3


18maj, streeeeess.

stress stress stress ! aah!
prov idag, prov imorgon, överrmorgon och resten av alla årets tiiiimmaaaar, känns det som. så illa kanske det inte riktigt är, men nu är det MYCKET, gosh.
jaja, enheten idag iaf, long time since. men det gick bra, mkt bra. tappade bort mina papper, så för ett par veckor sen gjorde jag en egen design på mina matscheman, som han (behandlaren) nu anammat. hehe. hade skrivit en liten text till honom också. en till är på ingång. denna text var riktat till anorektiker/ätstörda som precis ska börja i behandling. nästa text är till honom, vad han kan göra och varför för att hjälpa patienter. vi pratade om mina tankar idag. han anser mig vara snabbtänkt, säger att det är en begåvning. tolka och förstå. jag säger mer att jag har en tendens att överanalysera. försöka förstå sådant som inte är skrivet. och det som intresserar mig ska ju tvunget vara abstrakt.. hah mitt huvud är knaaaaas.
imrogn ringer klockan tidigt, ska till sjukhuset, men denna gång med pappa. ironiskt nog är det på samma sjukhus där jag är varje vecka och även där jag var inlagd. what the odds? hah. :) sen blir det pluggning för fulla muggar. ojshojsh.
seee ya !

//deds.

Sommarvärme och onda tår

Oj så skönt det var att ta av sig nylonstrumpor och skor idag! Jag var ju "Business woman" i nya snäva kjolen och högklackade skor. Jag som ju har skoilägg och inte ska gå i högklackat längre. Men ska man vara fin får man lida pin!
Men så underbart härligt då jag kom hem att ta av sig allt åtsittande och öppna altandörren och släppa in sommarluft!

Snart är det också studentmottagning här hemma i trädgården, och i helgen hoppas jag på sol så att jag kan klippa bort alla gula maskrosor - som ju egentligen blommar så vackert! Jag brukar låtsas att de är dyra blommor jag satt, men grannarna går ju inte på det, så det är bara att försöka klippa ner dem.
Ett år försökte jag ta bort dem med ett verktyg, men då blev det bara jord över hela gräsmattan, så jag har väl en maskrosmatta istället för gräsmatta!

Tjoho! Här kommer sommaren och barfota i gräset kan man bara le, allt annat är omöjligt! Fast det är klart, kliver man på en humla ler man kanske inte - inte humlan heller för den delen.
Men tills dess jag kliver på en humla ska jag le, tjolahopp!! Kan man skriva tjolahopp fastän man passerat 40 år ??? Ja, det kan man!!

// E

tom.

jag är tom. fylld av te, och honung, gurka. skämt åt sido.

jag får höra att jag tar allt så bra. alltid förstår, kommer med lösningar, förklaringar. folk kommer med alla dessa ord och bokstäver. jag tar in, sorterar och skriver ut. förklarar vad känslorna är och vad orden betyter. skrattar och tar det med en klackspark. det sista förstår vi nog via anorexin att det inte riktigt stämde. det tar. men jag ler..
..medans jag gråter i skuggan av mig själv.


Gathering thoughts of the past

So they say he's a madman
And he don't understand
But I know that he's tryin' hard
To act like a man

And maybe he'll cry


deds,

Söndag i Göteborg

Hej och hå, efter några härliga dagar på fantatsiskt idylliska Käringön utanför Orust åkte vi idag till Göteborg. Kom på att jag måste vara "business-klädd" på tisdag och jag kommer inte i mina kläder !!! Förutom en kavaj som är special, har lite "volang" i fram för att förvilla bort lite av hänget över byxorna. Men eftersom det är lite special behöver jag ha en snäv, rak kjol till - och en sådan har jag inte!!!

Panik - ont om tid i veckan - varför jag hoppade av i shoppingcentret Nordstan i Göteborg på vägen. Nordstan skulle stänga inom 30 minuter så det var ut och in i butiker i ilfart. På Esprit hittade jag i alla fall en kjol, och snabbt rusade jag till Twilfit för att komplettera med "hålla in rumpan och magen-trosor" för kjolen sitter som ett mindre korvskinn, men på något sätt ska jag fixa det så att det blir snyggt på tisdag.

Jösses, nu vill jag komma i mina kläder, men veckorna framöver är tuffa, men jag ska verkligen försöka planera för att komma tillbaka med träningen.
OCH inte äta godis eller glass. Så det så!!
Såg också att mina resternade PT-timmar på SATS går ut i september någon gång, och de måste jag hinna utnyttja.
Puh - på't igen bara :-) För, hur svårt kan det vara egentligen???? Ja, man kan ju undra???? Skulel kanske skriva en avhandling om det !!

Ha en härlig kväll ni som läser vår blogg!

// E

15maj. FEMTONDE MAJ?!

OH HOJ ! 15/5, ja, tiden väntar då inte på ngn !
ber om ursäkt för min frustration och allt annat än uppiggande inlägg.
men nu är det bättre, helt klart !  fint väder ute också ! dock måste jag fördriva dagen med plugg, måstemåstemåste. lite beslutsångest för far min ska åka till storebror m. familj och hälsa på. och vädret är som sagt fint, men humhum. knappt 3v kvar i skolan, kasnke borde prioritera den., maten då? hur går den för D? jadu, ikväll äre grillning med iaf lillebror & pappa. mumsmums. jag ska fixa !

fixafixafixa mig själv först, kaaaanskeeee ?   ;)


deds,

varning; FRUSTRERAD.

jag nöjer mig inte bara med att finnas där, att hjälpa. försöka.
nej, jag vill få det bra, fixa allt.
allt går inte alltid att fixa och det glömmer jag.
varför gör jag det?
är det för att jag ger upp att fixa mig själv till 100%, hoppar till nästa och vill inte göra samma misstag där.
jag hatar att se andra runt omkring mig må dåligt.
och jag vet att de inte gillar att se mig må dåligt.
men jag vill fixafixafixa.
idag är jag riktigt frustrerad, arg och trött. jag kan inte sova.
hur länge kan man vara vaken tills man dör? 3dygn har jag hört. stämde inte.
fan vad jag är trött på det här.
vad är det för för jäkla dipp nu då?


STOP !

mamma mamma mamma, nu drar du allt över en kant ! igen.
låt mig förklara;
jag mår inte dåligt för att jag blev sjuk. jag blev sjuk för att jag mådde dåligt.

deds.

Varför gör det så ont?

Älskade unge min, varför gör det så ont?
Ledsen blir alla ibland, hjärtat gör ont hos alla ibland, och jag tror livet är så. Ibland fladdrar fjärilar i magen och allt känns lätt, och ibland är allt tungt.
Kanske är du ledsen för att vissa perioder i ditt liv är över. Din elitsatsning på idrott är över i just den fasen, på just det sättet. Men ett avslut öppnar också upp möjligheten att släppa in annat!
Nu släppte du in häxan A, men när hon försvinner kommer det att komma in något ljust och bra, något som får ditt hjärta att kännas lätt, allt blir glatt och roligt.
Var inte ledsen, det kommer nya roliga äventyr in i ditt liv, bara du gör plats för dem.
Kanske är du ledsen för idrotten inte är lika självklar idag i ditt liv, men vill du kan du sopa banan igen, fast med andra förutsättningar.
Evy Palm vann sina mästerlopp i löpning när hon var 40 år.... Allt är möjligt!
Ät riktig mat, dra på dig skorna och dina löpartights, lyssna på fågelkvittret en stund innan du stoppar lurarna i öronen och lyssnar till upptempolåtarna och genomför en lätt jogg.
Ät riktig mat som ger riktig energi - då springer benen av sig själva, musklerna vaknar till liv och ditt leende kommer att sitta vid öronen. Och ett leende föder ett nytt leende.
Kanske räcker det att bara få springa för njutnings skull, kanske behöver du inte längre jaga tusendelar...

Så torka tårarna älskade unge - du har varit ledsen länge nog, nu har du snart skickat A på flykt, och in kommer något bra... bestäm att det är nu! Då kommer det! Det är positiva vindar nu.... lyssna, hör vindens vackra sång, se vindens färger, den varma vackra vinden kommer nu och för med sig något bra... Bara du är villig att ta emot det....

Mamma E!

11maj.

ni får inte missförstå mig, jag mår itne dåligt hela tiden. men ibland är jag ledsen. det är väl alla. jao. men jag orkar inte att det ska göra så mkt ondare, samma sak skär så mycket djupare nu. jag orkar bry mig igen, men jag har egna sår som jag skurit upp, som inte hunnit läka. när jag tar emot andra bakterier för att strypa dem, sätter de sig i mina sår. då måste de dö via mig. det jag lyckas bota, finns alltså kvar hos mig, mycket längre. jag hinner aldrig läka.

människor runt om mig säger hur mycket finare jag är nu. att jag måste inse det. finare? vad har det med saken att göra. jo, ibland handlar anorexi om att uppfinna lycka, smalhet. samhället har en tendens att antyda att lycka sitter i snygghet & attraktion i smalhet. bilden blir skev redan där. mitt mål var aldrig att bli smal. jag vet mktmktmkt väl att jag ser bättre ut nu. men självförtroende och att tycka att man ser snygg ut sitter inte i smalhet eller kroppsform, så mkt. det sitter djupare än så, på insidan. med en enkel försklaring blev jag sjuk för att jag var delad, i tysen bitar. jag var spruken, bruten, k näckt och trasig. och bit för bit bröts ned tills jag helt tappade ngn sammhörighet med mig själv. en sak att vara delad, då finns fortfarande ett hopp om att bitarna ska återförenas, hitta sin plats intill varandra, att man kan laga. men när bitarna vittrar sönder, när ingenting finns kvar. ´då är inte tanken att tvingas återuppbygga varenda bit, en i taget, från grunden. så lockande. psykisk sjukdom kallas det. och det är precis vad det handlar om. psyket, det mentala.




jag mår bättre nu, mitt huvud också. men några bitar återstår,
deds.

10maj.

varför mår jag så dåligt, varför är jag så ledsen ibland?
jag är van att ha ont, men inte att känna. nu känner jag, och det gör så mycket ondare. min egenskap att titta bort, koppla bort, stänga av. gjorde att jag klarade att känna lycka. jag var trasig och bröts ner, ändå log jag. och var glad på riktigt. vissa kallar det nog för att springa iväg, dålig egenskap. jag vet inte, det funkade för mig. eller gjorde det? skulle jag vara där jag är idag då. eller snarare, skulle jag hamnat där jag hamnade, i ett helvete jag fortfarande kämpar att ta mig ut från. men vad hände med den egenskapen. varför blec jag så blödig, så svag. kalla människor uppskattas inte alltid. att inte visa känslor. jag var känslomässig. fanns och finns alltid där, för allt och alla. vilket är mitt val. och att hjälpa andra gör mig glad och ger mig styrka. men jag kunde ha ont, men fortfarande skratta. nu tar det onda över ibland. dem säger att jag måste våga känna. att det får göra ont. men jag är trött på det. trött på att vara trasig.
jag har kämpat så. tagit mig tillbaka, så långt. och mitt hanterande av saker och ting är bättre. jag vågar mer, leva. men den där känslan, som man helst inte vill känna. den kmr där ibland. dyker upp. och det är bara att härda ut. jag kan inte alltid det. varför gör det så ont?
deds.

K A O S !!!! F Ö R F A L L !!!!

Åhhhhhhhhhhhh...... tiden räcker inte till att göra allt man måste och det man vill. Och godis blir det när det är för mycket och jag inte hinner handla och äta som jag borde...och träna förstås. De senaste veckorna har varit kaotiska med både jobb och privata saker. Men är så glad för D skull att hennes vecka varit så positiv i så mycket. Att se hennes glada ögon då hon klädde på sig stundentskive-kläderna, friidrottskläderna, värmde hjärtat mitt! Hon är defintivt på G, min kära dotter! Men det kan man inte riktigt säga om hennes mor! Förfall! Kaos!

Jag har avslutat veckan med att ha varit på kusinträff i Julita. Druckit gott vin, ätit fantastisk mat, Gös från Hjälmaren, rabarberpannacotta och goda jämtländska handgjorda kvalitetsostar. Och som om inte det räckte gick vi på ett klassiskt konditori och åt chokladbiskvi....

    
Uhhhhhh .... det går utför för mig!
Fast :-) jag har haft väldigt trevligt! Men nu vill jag komma i form, annars är risken det blir vassbikini i år igen! Tänk så komiskt det skulle se ut, en massa vass runt kroppen när man ska bada, och tänk så det ska prassla när man ska gå till glasskiosken ...eh... eller vattenkranen ... för ni känner väl till begreppet att "man får väl stå i vassen i år igen"... då när man tycker man borde väga lite mindre, eller i alla fall ha lite mer muskler och mindre daller....

Ja, ja, det kommer en ny dag i morgon! För övrigt så är det helt fantastiskt vacker ute, alla vitsippor som lyser vita över allt! Har ni sett dem? De står där troget och kommer varje år och lyser i all sin vackra anspråklöshet! Naturen är fantastisk! Och kossorna som kan ge oss så goda råvaror så att vi kan göra så fantastiska goda ostar! De är faktiskt också fantatiska, ja det mesta naturen skapat är faktiskt helt fantastiskt!

 

Lovar bättring på bloggen också! Ciao, hörs i morgon!

// E

Breaking every conviction


I’m depending on you
And you’re so hard to follow

You said yes yes yes
And now you want me to go

I got nothing today
Will I get it tomorrow

 stranger than ficion...





HELP HELP HELP


HJÄLP. nu har jag skaffat mig ett litet problem här, och skulle vara jättetacksaam för lite hjälp här.. :)
vilken av dessa två är finast och skulle passa bäst som studentklänning ?



//deds.

dagen efter

wiii! hemma strax efter 5 inatt. hur kul som helst hare varit! verkligen lyckad skiva, tkr jag! så många av mina fina vänner där och jag hade SÅ KUL! :D
hah nattbussen hem är dock inte att lita på. missa med 4min och fick vänta i 1h. yeahj. men skivan lyfte upp det, så noo bad faces. idag känner man sig lite som en urvriden trasa, hah. men det är väl så, dagen efter, man mår som man förtjänar!

som sagt var vi friidrottare och bar friidrottstights, löpskor, tävlingslinne och topp. dock drogs mitt linne av i ungefär samma sekund som det kom på! :o  och sen tog A det över sitt linne, så där rök det. och nummerlappen min försvann i allt kaos, bara rycktes bort. så baren gav oss en penna och vi målade dit ett fint nummer på min sportBH. haha, (bara så du vet näru ser den i tvätten sen, mamma!) ;)
det var verkligen speciellt att ta på sig friidrotts och tävlingskläder ibland. eller speciellt, snarare skönt. eller "som vanligt". så fort jag hoppar i dem där känns det som "jag". där jag hör hemma, där jag trivs. det kändes lite svårt också. alla bilder som fladdrar förbi. jag menar, det är så länge sen nu. så länge sen det togs bort från mig, allt. och att jag fortfarande inte är tillbaka. men ig¨år kände jag mig tillbaka. speciellt när alla hade hoppat i sina hässelby/träning kläder. alla vänner är i nutid, men friidrottstiden och träningarna tillsammans är förbi. det är inte bara jag som slutat, så det är bara att inse, den tiden är förbi. och jag vet inte om jag skulle vilja ha dt på ngt annat sätt. men det var fint att få minnas på lite närmare håll.

deds


TORSDAG = ÖÖÖS.




haha, ja här har ni mig. trosor och handduk på huvudet är inne nu har jag hört!
ikväll blire ös - min alldeles alldeles egna skiva (okej klassens), men ändå! vääärsta keeeewl! temat är "hej, jag kom fel!". ska till R snart och föra lite. hihi. sen blire till att samla ihop hela folket, och entra skyddsrummet! wihi. jag är inte med på middagen. nono. men det har sina skäl, inte maten. sen kan den påverka mina val, jaja. nog om det. nu ska jag snart springa till grannen och hämta locktången!
fick precis ett påminnelse sms från enheten. "glöm ej din tid på capio anorexicenter kl 10.30 imorgn fredag". jag vet ngn som är sjuk imrgon. (hoippas inte min behandlare har hittat hit till bloggen). isf förvarnar jag;
"M, jag känner mig snuvig, rinsken finns att jag är sjukling imorgn!!" :o  ihi.

update. nu ringde jobbet. frågade om jag kunde vara där imorgn kl 8. ännu värre! :o

ha en bäst torsdagskväll!
deds!


redan 6maj!

hej alleman!
guuud. vad jag är stressad!
skiva imrogn, wii wii wii. dock har jag 90% av mina vänners biljetter hos mig. så imorgn blire rundvandrign för min del. nejdå, går säkert att hitta på ngt smart. men förningen, hände med den? eller vad händer. aaah. haha jag är helt lost i huvudet nu. känns som jag är en spindel och varje ben/arm dras åt varsitt håll. inget dåligt så, men gör mig lite delad sådär. jag är en typiskt sån som helst vill vara överallt på en gång, samma gång. då blir det såhär. menmen. looking forward. kmr bli grymt! pepparpeppar.
justeja! äntrligen klickat hem en klänning tänkt inför studenten. den var fin, iaf på modellen på bilden. haha. vi får väl se, får se.
justeja, lite efter måste jag väl säga att jag är, men NU har jag skrivit klart och skickat ut de flesta inbjudningar till studenten!
och övningskörande har jag hunnit med ikväll också. ihii, det gick braaa! på tiden! ;)  
nu vet jag inte riktigt vad jag gör....
hejhopp dådå.

deds.

projekt anorexi!

hej!
åh hej & hå. hade nästan glömt bort hure var att plugga. men gårdagen påminde mig. från ca 16.00-00.30 satt jag med projektarbetet. haha. jaja, man har haft ett år på sig, ich. men jag skrev nästan klart det i slutet av januari, men vad händer? jo min fina lilla dator kraschade jue. och vad får vi reda på igår? jo att det är redovisning av projektet idag, kl; 09.30.  gah. paniiiiiiik. jag menar. hur ofta har man inte hört en predikan om hur otroligt viktigt, stort och betygstyngande ett projektarbete är?
men nu är det CHECKat och klart! trore gick bra.  hade en liten fusklapp också, som jag la ngn stans i klassrummet innan alla kommit in. duktig som jag är lyckades jag tappa bort den, så det blev ingen fusklapp för mig, hah. projektet handlade om anorexi. fattar inte hur ngt som ligger så nära, fortfarande kan vara intressant. slutar det aldrig? :P jaja, ngt man kan iaf! läraren frågade även om han fick filma lite fnuttar imorgn (ska jag göra det en gång till menar han då?) som han kan använda till senare. och om jag aksnke kunde tänka mig att åka ut till andra skolor och redovisa om detta. äh,förstod inte riktigt, mer om det sen. nu äre skola snart igen! maaattte. undra om alla skolans elever hunnit stragglat sig igenom sina projekt till dess..

 

är det ens möjligt att kunna skriva ett helt projektarbete som man hållt ppå med i ett år, under en kväll, frågar jag mig då?



deds.

kontroll

vad är kontroll? det blir skevt i en ätstörning, det vet vi. då handlar allt om kontroll, enbart. men kan det vara så att man även tappar definitionen?
att motstå hungern, träna 3ggr om dagen, ha koll på varenda kalori som passerar strupen, osv. är det att ha kontroll? vad hände med livet. för någonstans på vägen mot den påstådda lyckan, försvann det, livet.
är det en styrka att pressa sig själv,
eller en svaghet då man egentligen inte orkar.

när spegelbilden visar ett skelett, då är man nöjd, då har man lyckats - duktig flicka. men bilden förblir tjock. om inte större för varje dag. vad vågens negativa kurva eller omgivningens oroade ögon visar och ser, det är lögn. lite till går, alltid. man ser ju inte det man vill se. focusfocusfocus, ögonen på målet. våga inte ge vika. då är du en misslyckad jävel. kontrollen. vad var det som gick fel.
kontroll - mat, vikt och kaloritabell. är det ngt att eftersträva, är det ngt att lyckas med? har man lyckats uppnå nåt i livet? att bli sjuk. för ja, det kallas sjukdom.

när jag går upp i vikt - har jag misslyckats då? kastat det jag kämpat för i väggen. kan ingen med egna ögon se att jag har styrka nog att lyckas med ngt? då blir jag en i mängden.
är alla andra misslyckade då? ja, jag ser då ingen styrka? anorexi gör en blind,,
människan är stark. en individ med styrka. men vi är olika, unika. vi kan aldrig bli en i mängden.

kontroll, så vad är det? anorexin älskar kontroll, det är svart eller vitt, inställd på att vinna. men det är inte din kontroll, den är förlorad. något annat tog över. vad kan du göra? släppa. varför? du har ingen kontroll, låt det bli likgiltigt för en stund, ta den från anorexin. du hänger över klippan. våga stå sida vid sida med monstret, på kanten. det vinglar, var stark - våga. sen. när du har balansen. ta ett steg tillbaka. putta ned monstret för bergrunden. sakna det inte, sörj inte. lev, ta kontrollen över ditt liv.


deds.

3maj,

tjollahopp!
sitter i plugget nu. himla dryga måndagar alltså. men lite delade känslor, snart är måndagarna i skolan slut. tänk alla dem ggr man suttit och klagat, ojjat sig och stört sig på skolan. läxor, plugg och dränkt i skrivningar. och nu ÄNTLIGEN kommer studenten. vända bara. när man sitter där och ska få iväg sina egna små barn till skolan, när de vrider och vänder sig för att slippa och du står där och säger "vänta du bara tills du börjar jobba, då kommer du vilja gå i skolan igen."
haha. varför äre alltid så? inte för att jag inte vill gå ut nu ¨bara för det, för det vill jag ju, det är på tiden. nu vill jag inte uggla här mer. kmr ju ingenstaaans! nej nu måste man plugga på, slutspuuuurt!

lite förvirrad.

Gym i potatislandet

Någon som provat det? Stadigt tag om grepen, tryck till, vänd om jord och använd styrkan i armarna... nämen titta - en ogräsrot - böj benen till sittande på huk, rensa bort ogräsrot - upp och stå och kör programmet varv efter varv tills rumpan ömmar (några timmar) och hela potatislandet är omgrävt. Därefter övergår man till fåra-övning. Snabbt och med tryck drar man ett redskap så att det blir en potatisfåra. Lätta böjda ben och tryck med amar och redskap mot marken och gå baklänges, och håll koll så att fåran blir rak (koncentrationsövning, samt bemn och armövning, och lite mage).

Därefter när armarna är matta går man och hämtar potatis och sätter dem med "en fots mellanrum". Sedan avslutas hela passet med att strecha ut i solstolen på baksidan.... med lerstövlar på. Därefter tar man av stövlarna och njuter av luft runt tårna....

Klart!

// E

Tårta, gymplaner och potatisplanering...

 Jordgubbsmarängtårta 1 maj då sonen fyllde 17 år! Makalöst hur fort tiden går! Han var ju liten nyss! Men nu en nästan vuxen man! Konstigt!!

Helgen inleddes med full fart på fredagen med städning och förberedelser för födelsedagskalaset. Ingen valborgsbrasa lyckades vi hinna med detta året heller....

Och idag var det släktkalas för 17-åringen. Nya pajrecept provades och som avslutning blev det jordgubbsmarängtårta. Gott gott men det känns som att man skulle behöva springa 17 mil. Det har varit så trevligt men tyvärr det har det inte funnits tid till att vara utomhus vilket jag hoppas jag ska kunna vara i morgon. Gymet hade jag tänkt gå till i fredags men jag hann bara inte med det. Och i morgon hoppas jag att jag ska kunna gräva om potatislandet och kanske t.o.m sätta potatisen, och då blir det ett rejält gympass i potatislandet i så fall.

Under resten av maj månad måste jag nog spurta lite mer mot beach 2010

// E


RSS 2.0