check.


middag; krabbkött, kokt ägg, broccoli & avocado.

                             

frukost - check.
mellis - check.
lunch - check.
mellis - check.
middag - check.
kvällsmål - check.



                    

man ska nog passa sig för att säga att dagen är över. för det är nu den verkliga ångesten gnager på. just för att man inte kan stilla den med en skön promenad eller liknande. man har inte riktigt densamma möjligheten att röra på sig, som man har på dagen. kanske bara bra, men gosh så jobbigt.
dagen har varit okej. eller ja, ganska jobbig, men ändå okej. vid andra mellanmålet stretade det emot rätt ordentligt. det gick trögt. svårt. menmen. varför svårt? egentligen. jag vill ju,. 

duktigt med gymmet mamma! :D 

//D.

Så här kan en bra dag se ut


En bra dag

Började dagen med att sova ut! Underbart skönt!
Därefter en tallrik havregryns-och råggröt, toppad med passionsfrukt och granatäppelkärnor. Otroligt gott!

Trots att jag inte var ett dugg motiverad satte jag mig ändå i bilen för att åka till SATS i Vällingby! Bara gör det, sa jag till mig själv! Just do it!! Jeansen gjorde ont i midjan och kanske bidrog det till att jag faktiskt kom iväfg idag.
Var dock tvungen att gå en runda på Stadium innan och hittade en ny träningströja som jag inte kunde motstå!
Sedan blev det väldigt svettigt när jag stod där på crosstrainern i 30 min. Bra musik gjorde att jag lyckades "crosstraina" i 3,5 km. Och rygg och magövningarna sen - det sägs att det finns muskler där som ska hjälpa till - men var är de????? Träningsvärken sitter väl som ett smeck i morgon kan jag tänka mig!

Tänk så svårt det kan vara - jag vill ju träna men ändå tog det emot att gå dit. Men väl där så var det så härligt!
Hittade en tröja på SATS med texten "Just do it", och den köpte jag såklart! Min nya slogan " Just do it".

Idag har jag också skrivit matdagbok så jag är extremt nöjd med dagen! Dessutom passade jag på att baka ett gott bröd som innehåller linfrö, vetekross, rågkross, vetekli, russin .... ja en massa goda nyttigheter som magen mår bra av! Helt enkelt, så här långt, en riktigt bra dag!

// E




Jag var där - yes


28/2 - frukost.

godermorgon (goder lunch?) alla människor ! :D



för andra morgonen nu ringer väckarklockan 08.50. upp till frukost. idag var värre än igår. gårdagens "festande" gav ångest som gjorde sig påmind nu på morgonen. nog att det är svårt att äta när man inte är hungrig. men att försöka trycka i sig ngt när man känner sig hur mätt som helst, det är ingen dans på rosor, iaf inte i mitt fall. snarare en dans på taggarna. jaja. frukost och mellanmål nr.1 är inproppat och snart dags för lunch.. hm. 

varit ute och skottat lite snö också. allt bara ramlade ner från taket igår, ! skönt att kunna sysselsätta sig med ngt iaf, blir helt hispig av att bara sitta här ..och äta. men men, det är väl som dem säger, första veckorna är dem allra jobbigaste. nu står fokus på rutin/bryta vana + bli av med spyendet. 1,2 kämpa på!



helt klart min favorit på frukostbordet!

(dock krävs en kopp te för att göra denna produkt rättvisa).

ADIÒS !

//D.

Gott Gott


Lördag i spöregn

Tur jag åkte skidor förra helgen, för idag har det spöregnat.

Läser en intressant bok av en medecine doktor som heter Helena Nyblom. Där står bl.a att blåbär är bland det bästa man kan äta, innehåller massor av hälsobringande egenskaper. Bra för hjärna, hjärta, hud och motverkar olika typer av cancer. Innehåller både C-vitamin och E-vitamin. Det är ju fantastiskt för en blåbärsälskare som jag.
Boken tar upp "supermat", de där födoämnena som gör underverk för kroppen. Och vid en snabbkoll kan jag konstatera att det mesta är sådant som är riktigt gott också. Jag ska försöka få med det mesta på listan då jag äter. 
Blåbär har vi i Sverige alltid ätit. När jag var liten kunde man bli "medtvingad" ut i skogen med familjen och plocka minst 10 liter blåbär - det tog tid! Förr använde man t.o.m blånär man torkade kött.  Jag tror att det där som finns i naturen är det allra bästa.

// E

27/2 morgon

idag börjas det. både jag & pappa gick och la oss tidigt idår (11-tiden), men likt förbannat möttes vi klarvakna ute i vardagsrummet kl2. tss, vi kan det där, med att sova. nu har vi suttit vid frukostbordet i en 30min. läser tidningen gör vi också. 1,20h till mellanmål! :S CIAO //D. (från mobilen)

Mammahjärtat

Mammahjärtat brister - det gör så otroligt ont att se sin älskade underbara fantastiska barn ha det så svårt! Jag önskar det kommer en troll-fe som svingar sitt trollspö så att tusen god stjärnor strös över D så att det blir lite lättare. Jag tror hon kommer i natt och svingar sitt trollspö.. 

Jag vet att D kommer att klara detta! För D har kunnat äta vad som helst i hela sitt liv, förutom under en väldigt kort period när A-häxan slagit klorna i henne! A-häxan kämpar nu med sina långa vassa klor för att hålla sig fast, men det kommer hon inte att lyckas med....hon har tappat lite av sitt grepp, det är därför som hon sliter så otroligt nu, för även hon är rädd, hon tappar ju, lite lite för var dag som går.
Snart tappar hon helt och då singlar iväg till det svarta berget som suger upp henne och förintar henne till ingenting! Jävla skithäxa! Släpp taget!!!

Kom igen D - du har kommit långt bara under denna veckan! Otroligt långt - men vägen är krokig och brant - men du har kommit en bit på väg, ett trappsteg upp, nästa vecka blir det ett till, du närmar dig toppen!! För hon tappar greppet nu, hon häxan, lite lite för var dag som går....Och snart är du på toppen av trappan och ser ut över världen med nya ögon.
Jag följer dig längs hela trappan, jag står bakom dig när du ramlar, jag ställer mig mellan häxan och dig.....Du är min unge, och du ska upp på toppen av trappan....

För så är det bara!

// E


26/2 exhausted


exhausted.
utmattad, trött.
tired of life.

när du lever ett liv som inte är ditt, men ändå där. vad gör du när du kastades in i något du inte visste vad det var. något du inte förstod förän långt senare. du fick aldrig välja. utan karta, utan kompass placerades du vid vägskälet. förväntad att välja rätt väg. vilken var min och vart skulle jag gå. mörkret föll, natten kom och jag ramlade. stapplade mig fram på trötta ben, utan att se. ingen återvända, ingen framtid. mörkt, svart, allt var dovt. beskedet kom, fel väg, du är lurad, gå tillbaka. vart är vägen? bortsoppad. borta..
ändå skulle jag ta mig tillbaka. förvirrad och vilsen stannade jag kvar, väntade till någon skulle visa mig vägen. jag fann mig och accepterade, tiden gick, ingen visade mig vägen. jag slets bort från mitt liv, min värld. skapade mig en egen, där var jag trygg. odjur försökte slå in min bubbla, där jag var. dem repade mitt skal. syret tog slut, tvungen att bryta mig ut. naken och blottad stod jag i en värld jag lämnat för så länge sen. rädd, så otroligt rädd. ändå bad dem mig att leva. men det var tydligt, mitt beteende passade inte in i den nya världen. jag var tvungen att ändra mig, en förändring jag inte viste hur, bara att. där står jag idag, försöker bryta mig loss från min trygga värld.

till D

Ojdå, där fick jag... hepp hopp!! Du har så rätt!
Men vi behöver båda matschema, jag för att göra bra mat, du för att kunna äta, så nu i helgen ska jag fixa ett för nästa vecka. Middagar alltså!

Tror inte du ska vara rädd för nästa vecka! Som du skriver - vi gör det tillsammans! Vi får båda ta ett steg i taget! Du klarar det!

Och tack för att du peppar mig!

Kram Mamma

till mamma.

varför sägeru inte till mig att gå och handla när jag kmr hem från skolan eller när jag är ledig? en sak om jag inte får vara i köket när maten lagas, MEN jag kan ju hjälpa dig handla? :) bara säga till!
en annan sak jag tänkte på var.. du har inte tänkt på att det är när man äter och tränar dåligt en längre tid som man lätt blir förkyld? känn inte efter så mkt.
självklart ska man vara frisk när man tränar, inget snack om saken. men det är en viss skillnad på att ha lite extra snor i snoken och ha ont i halsen.
detsamma gäller träningen. som maxpass, gymträning, spinning, u name it. hårda pass. då ska man vara frisk till 100%. men är man bara lite snuvig tror jag nog man kan gå ut och ta en promenad. frisk luft är nog bara nyttigt. nejmen något kan man ju göra.
jag säger inte att du kmr med ursäkter hela tiden, men jag vet att det händer. jag gör ju det själv, ofta. när ngt är jobbigt vill man nog gärna leta lite extra för att slippa, även om man egentligen vet att det inte finns några genvägar, att man måste igenom deet jobbiga för att nå fram till det riktigt bra.

vi gör det här tillsammans. känner du att ngt är jobbigt, eller att motivationen tryter. ring mig, smsa mig, jag hjälper dig så gott jag kan, det lovar jag dig.
själv är jag livrädd inför nästa vecka. en 9dagars period som förmodligen kommer vara det jobbigaste sen enheten. jag är rädd för all mat, ja, självklart. men jag är ännu mer rädd för att inte orka. livrädd för att tappa motivationen & dödsrädd för att vilja ge upp.

men vi kan, vi kan mamma. jag vet det! :)


Matschema - jajamensann

För att lyckas måste jag skriva ett matschema, med vad som ska ätas i veckan och när mat ska inhandlas. Jag hinner ju för sjutton inte hem och laga mat i tid. Sedan ska jag skriva in träninsgtider i almanackan! För nu har jag känt mig snuvig, risig, förkyld, och tänker att nästa dag är jag nog piggare, och då funkar det nog.
Jag vet ju att jag mår så mycket bättre när jag tränar och äter bra. Men jag är så himla trött och känner mig hängig, varm, snuvig, ont i huvudet. Hur ska man då mobilisera kraft att pallara sig iväg.

Åh - nu behöver jag nog peptalk från någon.

Tomorrow is another dag!

// E

25/2 - trotsa

haha mendå, mamma. trottsåldern går nog aldrig ur (mig?). jag menar, 19år - trotsar sina föräldrar och behöver hjälp med att äta. herregud, vill jag veta min mentala ålder? :P
nejmen det är ju inte så. det handlar så mkt om kontroll, även om man inte vill inse det. så är det för många som blir sjuka, man känner att man vill ha kontroll över ngt - mat & vikt blir då lidande in the end, tyvärr.
för min del handlar det ju om att släppa kontrollen, thats why jag inte är i köket när du lagar mat ju. min trygghet jag klamrat mig fast vid nu, som må vara falsk, men ändå en trygghet, ombes jag nu att släppa. den bekräftelse jag fått via mat&vikt, att jag faktiskt kan ha kontroll över ngt, ska bara tas ifrån mig nu.
sjukdomen för med sig kontrollbehov - punkt slut. och nu tas det ifrån mig. det blir ju rent reflexmässigt att jag försöker hitta ngt annat att kontrollera. i ren desperation letar och letar jag "vad ska jag nu ha kontroll över?" - thats why jag trottsar, skulle jag gissa..  :p

säg nu inte "men varför inte bara släppa kotrollen". för mamma, du har också ett kontrollbehov, alltid haft. ;)

btw. igår började jag skriva ett schema inför nästa vecka, lovveckan. ett matschema med tider och skrutt som pappa och jag ska försöka följa. USHA! se hur det går..

skola nu !
ha en bra dag alla !

//D.

24/2 Snuvig igen

Shit, skrutt - men solen skiner så jag får väl i alla fall vara lite nöjd. Trots att snuvan återkommit, att det tog nästan 2 timmar till jobbet. Men som sagt, solen skiner så härligt ute så jag kan inte låta bli att le!

Blir så fundersam - när slutar trotsåldern egentligen? Igår tipsade jag D om alternativ till lätta mellanmål att äta i skolan, typ ett äpple, eller några katrinplommon och nötter. Men vad säger då min kära dotter - jo att hon inte kommer att äta just det, utan något som är tvärtom!!! Konstigt??? Undrar om jag ska börja säga att hon INTE får äta nötter och frukt till mellanmål ... då kanske hon äter det :-)

Ja, ja, jag är så glad att äntligen se min dotter vid middagsbordet - har saknat henne så - det var ca 1,5 år sedan hon åt regelbundet middag med oss! Välkommen D - jag ser fram mot alla dagar med dig!

// E

24/2.

halloj!
där vare nära att jag missade dagens första och sista lektion! tidsoptimist? njae, snarare en segkorv och "det-löser-sig-alltid" människa. en rutinerad sådan.
´nu är schluut på skola och bara en ynka liten mattelektion från 1veckas lov, hihi. värsta fina vädret också, SOL! wiie det var på tiden!

igår var det middag med mamma, ´ja hon har ju beskrivit vad det var. jag kan erkänna att jag grät lite innan. men inte efter, skönt. så middagen gick bra, eller ja. för mig är "att gå bra" i nuläget = att äta och få behålla det jag äter. och det lyckades jag med. härligt!

juste.
brevbäraren tycks ha gått på semester, för min post bara totalvägrar att komma. jätteirriterande. väntar och väntar. 2st "paket" väntar jag på, sen i början av förra veckan. suck.

nu ska jag nog slänga mig ut i solen innan den försvinner, mot affären och köpa honung. nu kom lillebror hem också!
adiós!



//D.

Nappar i skål

Nja, sådär jättelätt var det inte att motstå den ENORMA skålen med gelenappar som stod där och frestade när man behövde ork och kraft under kursen. Men nu är jag hemma i vardagen igen. Middagen var fräsch, en god räksallad med bulgur, grapefrukt, ärtskott och god dressign med lime.

Idag är jag trött och ska lägga mig tidigt. I morgon ska jag träna på SATS - kondition! Sen kväll med middagsmacka kommer det att bli eftersom det är retorikkurs  på kvällen. Himmel vad jag ska bli bra på att prata! Hoppas jag kan bli lika bra på att träna. Har faktiskt varit en seg start på min träning.

// E

23/2 enheten!

hej hopp plopp!
igår var det enheten. han gillar det han ser, och hör. han tycker jag är duktig. jag känner mig som 8år igen. behöver uppmuntran för att se lite ljus i tillvaron. det är inte uppmärksamhet jag söker, inte sympati och inte förståelse. jag vill ha ögon som ser att jag försöker. höra ord som säger att dem tror på mig, att orden menas, inte bara toutchar ytan för att vara snäll. ingen överdriven massa av lovord som säger att det är klart att du klarar det här. du fixar det lätt!   nej, för det är inte lätt. det är svårt. riktigt jävla svårt.
jag vet vart jag vill, jag vet vart jag är på väg. men jag tror inte alltid på mig själv. jag blir också osäker, hur vet jag vad som är rätt och vad som är fel. hur vet jag att detta är rätt väg när jag gått fel så många gånger förr?

jag vill ju bli frisk, jag vill ju gå upp i vikt. men jag undrade ändå om det inte skulle kännar riktigt svårt, att det trots min vilja är något starkt som tar emot. jag var nervös. ställde mig på vågen, tittade på behandlaren, skämtade. tittade ner på siffrorna. dem visade uppåt. jag tittade på honom.
jag log. en pressad känsla rann av mig. jag kan ju.
jag var överlycklig när jag gick därifrån, redan i hissen ner ringde jag A. jag skrek "VETUVETU?! JAG ÄR BARA 2,8KG FRÅN TATUERINGEN!!!". hon blev glad, uppriktigt glad. det värmde.

middag med mamma ikväll.
hur har det gått för dig med allt over there, mamma? :D
(jag har köpt honung -  så du slipper göra det på vägen hem)

//D.

Vin och god mat på konferensgård

Hur bra rimmar det med ett hälsosamt liv? Att sitta i en mysig fåtölj framför brasan, dricka ett gott rött vin och när man ledsnat på det spela lite vinylskivor och kanske ta ett parti biljard. Ja, jag tror det kan vara gott för själen ibland att umgås med vänner i en härlig atmosfär, som ju Håtuna Gård är dit jag ska ikväll. Men samtidigt vet jag att jag och Jenny måste jobba när de andra har konferens .....
På gården skjuter de själva sitt kött och fiskar sin fisk, så det är bra kvalitet på maten - det är ju alltid något om man vill leva ett hälsosamt liv. Fy så hungrig jag är nu, det blev en tunn lunch, 2 ägg på knäckemacka, måste ta en STOR apelsin innan jag åker. Är så otroligt gott!

I morgon är det också konferens på Håtuna så först på onsdag blir det SATS. Yes .... för man kan ju inte träna varje dag, i alla fall inte när man vaknar och det är över -20 grader.

Hörs i morgon bloggen! Och Festis är busgott - bra fixat D

steppstepp

BIG STEP! festis.
jouice har jag kunnat dricka till viss del. men annars har jag inte kunnat dricka ngt som inte antingen varit sockerfritt eller "low-carb". och den här festisen var fullsmockad av socker. tog mig 2h, men it's doooown!



några skulle nog säga "meh, tripp trapp på dem stegen". well steg som steg för mig! iaf i rätt rikttning!
så tripp trapp trull på er själva ni! ;D


22/2 - skolan

sitter i skolan. herregud vad kallt det är! -23/24 MINUS!
bor man i sverige så gör man, en inte ens här är detta allt för vanligt, däremot ska jag börja ta för vana att kolla termometern innan jag går utenför dörren!
läraren är seeen & hela 6st elever har hittat hit. humhum. dock hör man knappt sin egna tanke i denna decibel grad. och nu är det snack om läraren kasnke är sen pga av den (obefintliga?) trafiken.. se vad det blir av denna skoldag. blir det ngn?

lite senare idag (16.45) är det enheten som gäller. hoppas vågen visar lite + i alla fall. pleaseplease.
tack för gårdagens peppning igår mamma! :D du klarar också!

//D.

Underbart, E ute i spåret!


Yes - långa rundan i längdåkningsspåret

YES YES YES I did it men jösses vad jobbigt det var! Mina lår värker av trötthet så jag lär känna av träningsvärken i morgon!

Så underbart vackert det var på golfbanan!! Jag bara njöt trots felvallan - hur sjutton vallar man rätt??? Någon som vet??? Tog vallan för -12 gr, och någon har sagt att det är bättre att valla med för "varm" valla, och idag var det -13. Men det var inget glid alls och snön fastnade under "trampet". Konstigt!!! Men jag får väl tänka att jag fick träningsvaluta.
Jag värmde faktiskt upp lite innan genom att skotta, och skotta, och skotta snön som föll igår!

D min dotter - du kommer att banka ner ångesten i rännstenen där den hör hemma! Den fighter som du är rår ingen ångest i hela världen på! Du är BÄST! Så på'n igen, du vinner! ALLTID! Till slut gör du det!! Det vet jag! Och vissa saker brukar mammor veta bäst ;-)

// E

do you know what's worth fighting for?

ångest borde avskaffas, på riktigt. vad är det för skit egentligen? jag hade bara hört många ojja sig över sin form när sommaren började närma sig. bikiniånest fick jag veta att ojjandet handlade om. eller när man får ångest över att man ätit lite för mycket godis, men skyfflar bort tanken och "tar igen det" på gymmet nästa dag.
jag kan inte bara skyffla bort min ångest, den stannar där som en irriterande parasit. gymmet blir heller inget alternativ, utan ett måste. ändå är ångesten kvar.
den dödar mig när jag äter, slår omkull mig när jag ska äta och gnager när jag inte äter. alltid. alltid är den där.
hur blev det så?
vad hände egentligen den där sommaren 2008?'
totalkrash. som följdes av ett rent och skärt helvete. aldrig har jag varit med om liknande. aldrig. jag skulle inte önska denna sjukdom till ens min värsta fiende. ändå kan jag inte säga att jag ångrar det helt. nej. den har fört med sig mycket intressant. och jag har lärt mig, om livet.

men nu får det vara nog. nu är jag färdiglärd. nu måste jag resa mig, upp upp. med raka ben, inte bara på huk. jag måste gå vidare, lämna detta bakom mig. stänga igen den likt förbannade öppna boken. säga hejdå till en vän som högg mig i ryggen, inte bara en gång. slita mig loss från min trygghet, som visade sig vara falsk. jag måste ta tag i det här nu, jag måste orka. inte ge vika. jag måste komma ur det här. leva, jag vill det ju så gärna.

//D.

21/2 , update

jahapp, så nu har man hämtat sig, vaknat och nästan lyckats komma igång med plugget.
igår var spännande, humhum. middagen blev inget av dem fina förslag som jag så tappert rotat fram i min inre hjärna! nejnej, det blev såntdär som smakar lakrits + paprika i ugn i olja (urk), och en grönsaksgryta med linser i. (gah inte bredd på linserna för 5öre!). men men iaf. vi åt, samtidigt som OS hördes i bakgrunden. jag tkt det gick ganska bra. visst jag var lite grinig & kort innan, så förstod att ångesten redan ´tittat fram lite. men sen förstår jag inte riktigt vad som hände. för efer middagen kände jag hur ögonen brände och sen sprack det. pang bom! jag grät.
uxh, det var inget jag ville.. men inget jag heller kunde styra. gissar på att det var linserna som gjorde det, att det vart lite grötigt och jag blev skrämd över att inte kunna se vad det var. men ändå, jag klarade det ju!
nu lägger vi den middagen i arkivet för avklarade saker - check.
jag vaknade med ett mms av mamma, med recept på dagens middag. haha här planeras det..
ha en bäst dag! nu ska jag fokusera på annat än nedrga middagar! :O tkr mig veta att mamma är ute i spåret & är duktig :)

//D.

Spännande deckare i Skärgårdsmiljö - sommar och salta bad i Sandhamn


Lördag 20/2

Vaknade kl 10.30 efter en god natts sömn. Sov ovanligt länge, vilket kanske berodde på att jag i natt var och hämtade tre frusna ungdomar i Vällingby.
Vinden ven runt huset då jag vaknade, och jag misstänkte att det kanske inte var ideala förutsättningar för dagens skidåkningsrunda - men - minus 13 grader, blåst och snö !!! Jag kröp genas tillbaka under täcker och läste min spänannde deckare, I den innersta kretsen, en stund till. Havregrynsgröten fanns i magen, jag var redo om ovädet tänkte lugna sig under dagen. Men icke - det blev bara värre och värre!

Istället blev rensning av handväskan. Visst är det märkligt, jag hittar aldrig mitt cerat/läppglans när jag letar i handväskan - åndå fanns det 5 st där !!!  

Tänkte under eftermiddagen att jag kunde gå på SATS och träna, men träningsväskan är kvar på jobbet! Så, dagens bedrift - SNÖSKOTTNING - men det kan ju knappt räknas till träning ... så i morgon ska jag ut!! Sluta blåsa!!!

// E


time has come


19/2. smarta drag deds.

jahappjahapp. nya tag säger mamma. jag håller med. igår vare crash pannkaka av allt.
och idag var mitt huvud lite segt. tänkte försöka få i mig lite mer idag som kompensation från igår. smart smart. jag glömmer att min kropp inte funkar precis som den ska, jag glömmer att ångest smyger sig på och ger mig panik, jag glömmer att jag inte kan göra vad som helst och bli frisk på två dagar bara för att jag äntligen bestämt mig. så nu sitter jag här med sliten kropp och världens magknip. hua.

aja, men tanke på mammas inlägg och mina egna tabbar kan vi ju här med intyga på att det inte är så himla lätt att bryta ett mönster. att byta vardag och vana som man ställt in sig på. det funkar inte alltid perfekt i början, men man måste ge det lite tid. ge det en chans. speciellt när det har blivit ett slags beroende.

det som är viktigt för oss båda just nu är nog att INTE tänka "aja, men nästa vecka. ny vecka, måndag - då börjar jag." det är lixom 2,5dagar dit. dem vill vi inte slösa bort. right?
nejnej. så ikväll blire "lets dance" med pappa, och skaldjur och grejs. som jag älskar. han skulle köpa krabbkött på burk, eller va det nu var han föreslog.
imorgon är det lördag och då blir det middag med mamma. (för du har väl inga andra planer än att äta middag med din dotter, mamma? okej lillebror kan få vara med ;)) tänkte väl det! ;D
så, en liten planering till detta kasnke. när var hur? vad ska vi äta för mat mamma? jag är yngst så jag får välja! så är det bara! (lillebror räknas inte, för det är inte lika viktigt för honom) :P
tacos?, ja det är bra! fast brödet är inte att leka med.. hm.
skaldjur?, fast det blire ju idag..
sallad?? godkänns det ?
soppa? kanske slinker ut för lätt genom halsen..
wok?? åt vi i veckan..
ngt med ägg? - jaa mums. fast vad till det?..
ngt i ugnen, JA! ungsvärma grönsaker är det bästa som finns!! fast då kasnke jag äter för mkt, får ångest och spyr. (ja jag är öppen med det. undersökningar har gjorts, läkarna tror att det beror på psyket och ångesten)
fast om du mamma säger åt mig när det är lagom?

hahaha ni ser ju vilket utbud jag ger henne.. suck på mig. men jag ska minsann kunna äta pizza en dag. och pasta! uuurrrk.

//D.

19/2 Ny dag - nya tag

Gårdagen kunde varit bättre - jag föll - för en skräpig godispåse!! Erkänner!! Katastrofalt dåligt!!! Det var precis som att jag var tvungen att testa om det verkligen inte, trots allt, är lite gott med godis ändå! Men det var det inte - ändå åt jag ??? Hur kan det komma sig att man gör så???

Men jag känner att kraften, på allvar, är på väg! Kl 20.20 i går kväll kom det där sista som behövdes... 
Sonen var och tränade och han ringde då jag skulle åka och hämta honom.  Han bad mig ta med något att dricka och lite frukt! Och där stod jag med fingarna i skräp-godispåsen - skämdes som en gris - och det blev så himla tydligt för mig hur dåligt det är.

Jag vill verkligen INTE ha fingrarna där, nerkletade med en massa konstiga kemikalier! Jag vill dricka vatten, äta frukt och känns musklerna och orken och den behagliga tröttheten och nöjdheten efter att man tränat!!!
Jag kommer dit - JAG SKA!!!! NUUUUUUU!!! Japp! NU ÄR JAG REDO!!! Det känner jag ner i lilltån! HUR SVÅRT KAN DET EGENTLIGEN VARA????

Idag är det lite lugnare och en skön helg är i antågande! Sitter och dricker apelsinkaffe som jag fick av sonen i julklapp. Gott gott! Och i helgen blir det en svettig repa i längdåkningsspåret!


// E

u know.



när vinden i ditt hår blåser upp till storm.
när den ljuva brisen formar hagelkorn.
när det dova droppandet piskar fönsterrutorna.
när de färgglada fåglarna byts mot gamar.
när de romatiska ängarna blir mörka skogar.
när den pudervita snön resulterar i lavin.
när skenet bedrar.

när det inte blir som du tänkt dig.

det är då du står kvar, kämpar.
går i motvind för att nå dit du vill.
din egna väg, inte dit pilen pekar.
du vet vart du ska.

haha

haha ngn som försöker lägga upp bilder, mamma? ;)

update; jag mår bättre. men min hals gör ont. uscha

Morgondagens is-prognos - slät lätt farbar is!


Skrovlig is


Ibland stöter man på skrovlig is


18/2 Kanelbullefrestelse

Satt på ett möte som gick över lunchen. Frestande härliga kanelbullar bjöds det på - och efter månag funderingar, då alla andra tagit sin bulle, bestämde jag mig för att ta en jag med! Och jag njöt! För det är precis så det ska vara! Att äta allt men inte alltid, och att verkligen njuta de få gånger då man verkligen äter något som inte är sådär jättenyttigt.
Annars har huvudet värkt så det blev ett besök på Apoteket för Alvedoninköp. Men nu vill jag verkligen slippa snuva och huvudvärk, för jag vill ut och åka längd i helgen! Är helt underbart att få vara utomhus och röra på sig!

Tycker D är duktig, även om hon idag känner sig "golvad"! Hon försöker verkligen! Och det är bara den som vågar ge sig ut på tunn is som kommer vidare, men då ramlar man igenom ibland - men det är ingen fara - för den inneboende kraften som finns, det där modet, det kommer att ta en framåt hela tiden!!! Det krävs mod för att vinna! Och det har min älskade dotter!! Så hon kommer att vinna! Det vara bara idag det blev ett litet hack i framfarten, men i morgon är en ny dag, och då är isen stadigare igen!

// E


18/2 golv.

"efter regn kommer solsken.." ..har jag hört. äre likadant åt andra hållet också? verkar så.
för den här dagen kan ju bara ta och springa i diket. klockan är bara strax efter 12, dvs att typ endast halva dagen har gått. världelöst. golvad x2 & nu vill jag ge upp för idag. för det gör ont.
men likförbannat är det bara att duscha, fixa rena kläder och ta sig till skolan. tjoho..


dåliga dagar är en sak, men det här är ju bara förjävligt.
hoppas mammas dag är bättre.


17/2 - enheten.

JAG LEVER JAG LEVER! herregud vad handikappad man blir utan internet. dagens samhälle, suck på den.
hur har det gått för mig idag då?
jodå, tror mamma syftade på enheten. och jadu. Mr. psykolog tycker att min mentala del platsar på öppenvård, men min fysik borde vara på dagvård. så han har inte velat hjälpt mig förrän jag gått upp i vikt. men idag när jag framförde min nya inställning och mina mål. och YES han var stolt! nu kanske han hjälper mig! ja om jag håller i det här, men det kmr jag ju!! VÄRSTA GLAD JAG BLEV! han sa att det var som "musik i mina öron". 
puuh., :) 
dem skrattar åt mig på enheten. för jag verkar vara den enda patienten på ett anorexicenter som förbarmar mig över låg vikt. hallå, jag ahr ju ett mål. några kilo till och jag får... pampabam. tatuera mig! JAAA! :D

nejmen ärligt. jag är jätteglad & det känns verkligen nu, att jag går åt rätt håll. men jag ska inte försumma att det är jobbigt, och jobbigare kommer det att bli. inställningen tar inte bort det jobbiga, men det underlättar, det gör det. nu har jag satt min fot, . framför den andra. jag har börjat min resa.


YESYESYESYESYESYESYESYESYESYESYESYESYESYESYESYESYESYESYESYESYESYESYESYESYESYESYESYESYESYES

//D.

Onsdag 17/2 - Hur ska man hinna?

Nu är det mycket på jobbet och hur sjutton ska man hinna med allt?? Förkylningen sitter i men det blir inte mycket till vila. Igår slutade jag jobba 01.00 och i morse var det möte på kontoret kl 07.30 - puh! Igår var första dagen UTAN GODIS på länge - och det gick ju riktigt bra! Räkmiddagen igår var god och D är duktig och försöker! Och jag med!!! Vi är duktiga båda två!!
Dagens lunch inmundigades på Bolero och bestod av en hälsotallrik med bulgur, bönor och lax. Kollegorna jag åt med pratade Vasalopp, träning och mat inför tävling och då går det ju inte att undvika att bli inspirerad! Bara jag blir frisk så ska det bli skönt att träna!

Undrar hur det gått för D idag?

// E

16/2 - Ett huvud som dånar av värk

Idag är det ett dånande huvud, mår skrutt, och då är det inte lätt att kraftsamla för förändring. Bacillerna hopar sig  och blir till bomull i mitt huvud. Hoppas de nyss intagna alvedonen hjälper. Skruttdag, tappade telefonen för femtioelfte gången i golvet, men denna gången gick den sönder!! Uuu.....
Men skam den som ger sig - jag är på väg jag med ... Visserligen hamnade jag på ett lunchmöte på en trevlig restaurant i Gamla stan där man bara kunde välja mellan pasta och pizza. Det fick bli pasta, och även om gorgonzolasåsen var en kaloribomb, så kommer jag att fortsätta hålla ut och inte köpa godispåsen på väg hem.

Så duktig D är med bilder - jag måste lära mig så mina inlägg blir lite roligare!

I kväll blir det räkmiddag - räkor i het tomatsås! Gott gott!

// E

16/2. rätt håll.



en ny dag. en bättre dag, eller hur?
igår var det verkligen en dag som kändes. jag vet att jag hoppat nu. lämnat min "trygga avsats", där jag stått hela sommaren. där jag nöjt mig. för jag vet att nästa steg gör ont, så ont. och det krävs en del, en styrka jag inte hade. nu har jag det. och igår slängde jag mig ut. försökte förklara hur det kändes;
det är som att jag lämnat min båt. det fanns alltid en risk att stå på den, vem vet ifall den skulle gå på gund och sjunka? men det var en trygghet, ngt slags mellanting. jag var nöjd där. bara flyta runt, behövde inte orka simma ngn stans, behövde inte bestämma mig vart jag skulle navigera, jag visste inte vad jag skulle ta vägen, jag behövde inte. nu har jg hoppat, bort från min båt. jag står och trampar vatten i ett hav jag iinte vet storleken på. jag vet inte om det kmr ngn annan båt, ngn stans jag kan vila. det enda jag vet är att land kommer, jag vet bara inte när. det finns ingen återvändo, no regrets. nu finns bara framåt.
en känsla svår at beskriva, svår att känna, men ändå känns det bra. för nu vet jag att jag är påväg åt rätt håll.

//D.

15/2 - lunchdags

Typisk, vaknade snuvig, ont i halsen och huvudet. Inget hit om man ska känna sig kraftfull och träna!
Jobbar hemma idag och lovar mig själv att inte göra något sämre! INGEN GODISPÅSE, vilket skulle ha varit rätt gott när jag som idag tycker lite synd om mig... Men NÄ!!! Nu ska det gå!

Till lunch blir det "hemma-smit" i form av en halv avocado på knäckebröd, 3 fina röda solmogna (!!??) tomater och ett kokt ägg. En god banan förgyllde förmiddagen. Egentligen är det lite lite, får fylla på med ett bra mellanmål!

I kväll blir det Wok och D gruvar redan för den! Jag har lovat henne göra den sund, och sund mat för mig handlar om mat som kroppen behöver, sådant som ger bra näring. Inga lightprodukter, utan bra rena råvaror.
Jag har gjort min resa förr, nu ska jag göra den igen!!! Hallå världen - here I come!! Jagvet hur man gör!!!! Jag måste bara visa det!!

// E

15/2.

godermorgon!
"första dan". well. frukosten gick ..bra.
det kryper i mig & jag börjar bli arg.
please let me keep it.
please please please.

//D.

Startmått


I morgon börjar det

Ja, precis så är det som min dotter har inlett bloggen med! Men nu ska vi båda gå mot ett hälsosammare leverne. Vi ska hjälpas åt! Jag hoppas detta kommer att bli en positiv måbra-blogg.
För min del handlar det om att hitta tillbaka till träningen och sluta äta sega godisråttor, chokladkakor och gelenappar! Jag äter rätt bra men har svårt få in tid för träning, och när jag är hungrig på väg hem från jobbet är det alldeles för lätt att köpa chokladkakan eller godispåsen. Och få åker vikten upp, sakta men säkert!

Strategin är nu att ha två träningsväskor, en på jobbet och en hemma.

Och i morgon är det dags! Tyvärr har jag ont i huvud och bacill i halsen, så förutsättningarna är inte på topp, och man kan tror att jag redan börjat skylla ifrån mig, men så är det inte. Men man måste vara frisk för att träna!

Men nu ska jag krypa ner i sängen och kurera mig så jag är fit for fight i morgon.
Bilden som jag ska försöka ladda upp är mina mått, men låret är 67 och inte 87 :-)


historisk inblick.

hej alla där ute!
här kommer ännu ett bidrag till den inte allt för tomma bloggvärlden. en gemensamm blogg där inläggen kommer skrivas av en mor och en dotter. båda har en fight att bekämpa, en tuff väg att gå. det handlar om hälsa. jag vill inte säga vikt, även om det ingår. men det handlar om välbefinnande. lite kort kan jag försöka reda ut eventuella frågetecken.
för cirka ett år sen rasade jag i vikt och inom loppet av 2månader fick jag en diagnos; anorexi. jag levde för träningen (friidrott) och uthövade detta tills den dan jag knappt kunde stå på benen. jag blev "sjukskriven" och fick inte gå i skolan, sista året på gymnasiet gick jag då. jag hade fastnat i en sjukdom som jag knappt förstod. för varje dag som gick åkte min vikt pulka nerför en backe i takt med att min kropp tynade bort. 2månader efter diagnosen låg jag sängliggande på SÖS medicinska barnavdelning med sond.
allt hade gått så fort, samtidigt som detta nog var de längsta månaderna på länge för min familj. min mamma har alltid kämpat med sin vikt, alltid. och att se sin dotter insjukna så fort, så farligt, med en oförmåga att kunna ingripa, drämde jag till hennes vardag. hon släppte allt och föll i fler och fler bitar. detta tog ut sig mkt på hennes vikt. det var som att hon tog mina kilon. i samma veva som jag gick ner, gick hon upp.
i slutet av december 2008 blev jag inlagd på slutenvård, anorexicentret i upplands väsby. där var jag instängd i 2,5månader, i mars blev jag utskriven. nästa steg var dagvård, jag gick aldrig där.
jag var övertygad om att kapitlet var slut och att jag var frisk. släppte och töjde på alla gränser och regler. i went back i mina sjuka vanor. 1år har gått. jag är +10kg tyngre och lever ett liv. ungefär som mamma.. :P
men jag är fortfarande sjuk. men nu har jag bestämt mig för att avsluta detta sjuka och dryga kapitel en gång för alla. nu.
mamma har också bestämt sig och är även hon berädd för att börja en resa mot ett friskare liv, eller ett mer hälsosamt. hennes kropp mår inte heller bra. så här och nu börjar det. eller ja, imrogn.
hon från övervikt, jag från undervikt. och vi kommer att klara det.  det vet jag. det här är kampen mot ett hälsosammare liv.
På gott och ont, två in i vassen jobbiga resor, men helt klart värt mödan.
Jag är i varje fall trött på att vara sjuk. Punkt.


RSS 2.0